Jedan po jedan Parenzanom na štopericu

INDIVIDUAL MTB TIME TRIAL PARENZANOM
U Livadama, preko puta Motovuna u nedjelju 25. siječnja, zimsko ligaši će odraditi 4. kolo 2. Zimske MTB lige IPGŽ u tekmi «Sam protiv sebe», po legendarnoj Parenzani malo uzbrdo, malo po ravnome i malo nizbrdo.  «Sam protiv sebe» se vozi tako da se to u svijetu biciklizma naziva «time trial». Za to je potrebno: bicikl, kaciga, snažna volja, još snažnija volja i vrlo još snažnija volja.
S obzirom da je to pojedinačni time trial, a mogli bi jednom napraviti i jedan ekipni time trial, startati će se pojedinačno svakih 30 sekundi ili svakih 60 sekundi, ovisno o količini ligaša. Kreće se sa startne rampe i onda će se do iznemoglosti pedalirati uzbrdo do prije Završja pa po ravnome prema Oprtlju da se uhvati dobar vjetar za nizbrdo prema Livadama, a ukupno nekih 14,300 m ili 14,3 km po priloženoj mapi . Pa ko je najbrži taj i pobjedi sam sebe jer nema djevojke ovaj puta. 
Uputstvo za «time mtb trial»: Starta se sa startne rampe na upaljeno zeleno svjetlo na semaforu uz prateće zvučne signale. Pet sekundi prije starta pali se 1. crveno svjetlo na semaforu. Sekundu kasnije 2. crveno svjetlo pa sve tako po sekundu do 5. zelenog svjetla.  Starta se po startnom redoslijedu, a prozivati će se po startnoj listi. Tko zakasni na start, starta zadnji. Foto ćelije će biti postavljene na mjestu starta, odmah do rampe. Na pola staze biti će postavljene druge foto ćelije koje će vam upisati prolazno vrijeme. U cilju u Livadama je cilj i tamo su treće foto ćelije koje će izbaciti vaše vrijeme na displeju, u kompu i na kraju na papiru A4 formata da se divite sami sebi i svojim zimskim mogućnostima.
Staza ide trasom nekadašnje uskotračne pruge Parenzana preko mostova i kroz tunele u kojima se svjetla pale na senzore. Zabranjuje se šlepanje u zavjetrini pod strogom kaznom plaćanja ture za sve u Livadama.
Ovaj jedinstveni zimski sportski događaj osmišljen je uz suradnju sa Eugenijusom Malvazijusom a poznato je da kod njega ligaši ne ostaju gladni i žedni.
Kotizacija za timing je 15 ćuna u hrvatskim kunama za zimsko ligaše a ostali po pogodbi sa početnom šesnaest kunskom kotizacijom.
Okupljanje je u Livadama gdje je i upis, parking i etc.,  a nakon toga slijedi jedno zajedničko zagrijavanje od 1574,37 metara do starta.
Livade su poznate po tartufima, a tartufi su poznati kao doping zato su tamo i oštarije uvijek pune. 
Sve ostale informacije o zimskoj ligi mogu se pronaći na zimska.mtb.liga.ipgz@gmail.com  a pravilnik je i dalje na www.adriatic-timing.com ili na www.ciklomanija.hr uz napomenu da na trendovskom www.facebook.com postoji i grupa «Zimska MTB liga IPGŽ» koja sad već broji dvjestotinjak članova. (Aleksandar Popović) (REX)

Facebook komentari