Jazvić: Hajduk je Hajduk ali mi se ne bojimo

TRENINZI I UTAKMICE U ISTRI 1961
Treninzi i utakmice u NK Istri 1961 polako ali sigurno u prvi plan gurnuli su lakonogog napadača Filipa Jazvića. Igrač koji je u Puli osvanuo među posljednjima ima zanimljivu prošlost. "Rođen sam u Bugojnu. Po izbijanju rata s roditeljima sam otišao u Berlingdje sam ostao 4, 5 godina. Nakon povratka skrasili smo se u Kninu gdje sam zaigrao za NK Dinaru. Sa 15 godina dolazim u Zagreb gdje postajem članom Nk Hrvatski Dragovoljac. Od tamo su uslijedile posudbe u Rudeš i Moslavinu, povratak u Zagreb odakle sam došao u Nk Istru 1961.
Zašto i kako u Istru 1961?
Bilo je ponuda za van ali ja sam ostao za domaću opciju i dolazak u Pulu. O meni se počelo više govoriti i pisati nakon gola Hajduku. Ovdje sam zatekao dobro organizirani klub i trenera koji zna što hoće.
Pripreme bez završnice?
Ja koji sam došao kasnije još uvijek hvatam snagu i ritam utakmica. Ono što je ispred mene i ekipe još veće dizanje forme i ritam igre koji se traži.
Nervoza nakon dva poraza?
Pa nije je bilo previše. Možda me mao iznenadio poraz u Karlovca koji sigurno nije bolja momčad od nas. Mi smo mlada ekipa bez prevelikog iskustva i zajedničkog igranja. Pobjeda nad Španskim psihološki nas je digla i Hajduku u Puli neće biti lako.
Hajduk je opasan?
Hajduk je uvijek Hajduk. Uz Dinamo sigurno je najveći klub u Hrvatskoj. Nisu u nekoj bajnoj formi i gledajući u cjelini, nakon njihovog ispadanja iz kvalifikacija za Europsku ligu, te zaostajanja za Dinamom u ligi, možemo kazati da smo mi u psihološkoj prednosti.
Klasični napadač ili desno krilo?
O tome će svakako odlučiti trener. Iskustva igranja na mjestu centarfora imao sam još iz juniorskih dana te u vrijeme nastupanja za HD za koji sam bio i strijelac u Šibeniku. Tko god da bude zaigrao na tim mjestima, siguran sam da će maksimalno kvalitetno i pošteno, na radost navijača odraditi sve planirane zadaće. Kako se na Hajduk ne može jurnuti sutra bi se na terenu mogli naći Mance, Budichin, Karabatić, Marić, Milić, Anđelković, Jerković, Prahić, Alimi, Bell, Grbić. (M.Š.)

Facebook komentari