Jason Moran & Bandwagon zatvaraju 2. Backstage Live Pula

INK PULA, UTORAK, 12. STUDENOG U 20 SATI
U INK Pula, u utorak, 12. studenog 2019. u 20 sati, završava 2. Backstage Live Pula 2019., a zatvoriti će ga Jason Moran & Bandwagon. Iako je od malena slušao jazz ploče iz roditeljske kolekcije, Jason Moran svirao je klasičnu glazbu, a volio je i hip-hop, dok je glasovir počeo učiti kao dijete, a jazzom se zarazio zahvaljujući očevoj kolekciji ploča Theloniousa Monka. Dugogodišnji je član kvarteta Charlesa Lloyda s kojim svira i u duetu, a svirao je i s Wayneom Shorterom, Donom Byronom, Leeom Konitzom, Christianom McBrideom i Joeom Lovanom.

Poznat je kao glazbenik suvremena jazz pristupa koji tradiciju obogaćuje novim zamislima, spaja žanrove i očituje poštovanje prema tradiciji jazza (radne pjesme, pjesme zatvorenika, blues), klasične glazbe i drugih stilova. Otvoren je prema skladbama stilski različitih autora, od Ellingtona preko Bjork i Afrike Bambaate do Brahmsa, Schumanna, Prokofieva i Johna Cagea, te glazbe iz filmova slavnih redatelja poput Kurosawe i Coppole.

Ulaznice potražite na prodajnim mjestima Eventima, blagajni Istarskog narodnog kazališta, prodajnim mjestima Eventima i na http://www.eventim.hr.

(rex)

Facebook komentari