Jasna Jaklin Majetić izabrana za predsjednicu Gospodarskog vijeća

KONSTITUIRANO GOSPODARSKO VIJEĆE HGK – ŽUPANIJSKE KOMORE PULA
Danas je u HGK – Županijskoj komori Pula održan postupak izbora Gospodarskog vijeća te konstituirajuća sjednica vijeća. Za razdoblje od 2019. do 2023. godine izabrano je 27 članova i 27 zamjenika članova Gospodarskog vijeća. Gospodarsko vijeće je tijelo koje razmatra, rješava ili pokreće rješavanje pitanja od interesa za gospodarstvo na području regionalne županijske komore.

Svi oblici organiziranja u Komori temelje se na zajedničkom odlučivanju i odgovornosti te ravnopravnosti članova, stoga su u Gospodarskom vijeću HGK – ŽK Pula zastupljena mala, srednja i velika trgovačka društva iz svih dijelova Istarske županije. Također, zastupljene su i sve značajnije djelatnosti u istarskom gospodarstvu.

Na konstituirajućoj sjednici Gospodarsko vijeće izabralo je predsjednika i zamjenika predsjednika ovog tijela – predsjednica Gospodarskog vijeća u novom mandatu bit će Jasna Jaklin Majetić, a zamjenik predsjednice bit će Miro Dodić predsjednik uprave Istarske kreditne banke Umag d.d.

Predsjednica Gospodarskog vijeća Jasna Jaklin Majetić rezimirajući prošlo četverogodišnje razdoblje istaknula je kako istarski gospodarstvenici iskazuju spremnost na rad u tijelima Gospodarskog vijeća, te strukovnim udruženjima Komore – Strukovnim grupama, Udruženjima i Zajednicama putem kojih aktivno doprinose rješavanju problema s kojima se gospodarstvenici susreću, od donošenja propisa do rješavanja raznih barijera u poslovanju.

U nastavku sjednice Gospodarskog vijeća raspravljalo se o razvojnim raznolikostima Hrvatske s osvrtom na Istarsku županiju za što je uvodničar bio Željko Hanzl, viši stručni savjetnik Sektora za financijske institucije i ekonomske analize HGK.

(Rex/foto:Manuel Angelini)

Facebook komentari