Jakovčić podržao Zelene u Europskom parlamentu

ISTARSKI EUROPARLAMENTARAC NA PLENARNOJ SJEDNICI
Europarlamentarac Ivan Jakovčić (IDS/ALDE) na plenarnoj je sjednici podržao stranku europskih Zelenih u vezi s njihovim prigovorom na popis projekata od zajedničkog interesa za sve članice EU-a.

''Mada je lista koju je ponudila Europska komisija prepuna dobrih projekata nisam je mogao prihvatiti! Glasovao sam ZA prihvaćanje Prigovora na taj popis projekata kojeg je podnijela stranka Zelenih u Europskom parlamentu. Razlog je taj što je projekt izgradnje LNG terminala na otoku Krku, u obliku kakvog ga Europska komisija namjerava financirati, neprihvatljiv'', kazao je Jakovčić.

Proteklih je mjeseci zastupnik IDS-a obavio niz razgovora s povjerenikom i stručnjacima Europske komisije na temu izgradnje LNG terminala u Hrvatskoj.

“Očekujem skori posjet stručnjaka Europske komisije Rijeci i Krku s namjerom da se na licu mjesta uvjere u to što bi plutajući LNG terminal značio za građane otoka Krka i cijeli Kvarnerski zaljev. Nadam se da će biti dovoljno razuma za promjenu sadašnjeg projekta izgradnje LNG terminala. Dođe li do promjene oko LNG terminala na Krku tada ću promijeniti svoju odluku i podržati popis projekata od zajedničkog interesa za EU”, zaključio je Jakovčić.

(REX)

Facebook komentari