Jakovčić: Hrvatska ne mora biti na marginama EU

KONFERENCIJA ''BUDUĆNOST EUROPE'' OVOG VIKENDA U POREČU
Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić ove će nedjelje u Poreču ugostiti istaknute hrvatske i europske političare. Naime, 13. kolovoza će se u porečkoj Villi Polesini održati konferencija pod nazivom Budućnost Europe – Future of Europe, u organizaciji Ureda zastupnika u Europskom parlamentu Ivana Jakovčića, Saveza liberala i demokrata za Europu (ALDE) te IDS-a. Tim je povodom Jakovčić kazao da mu je iznimno drago što „u vrijeme kad se Europa suočava s ogromnim izazovima, ovakvim susretima promičemo i jačamo europsko zajedništvo te iznosimo ideje i planove za bolju budućnost Europe i svih nas“.

- S jedne strane imamo imigracijski val, Brexit i jačanje ekstremne desnice, ali s druge strane je i dalje ujedinjena Europska unija kao svjetska velesila. Sami određujemo ishod europske budućnosti. Uvjeren sam da ćemo u narednim godinama Europsku uniju samo dodatno jačati. U svemu tome Hrvatska ne mora biti na marginama. Pozitivni pokazatelji u gospodarstvu, rast BDP-a, odlični rezultati u sektoru turizma, u najvećoj su mjeri zasluge hrvatskog ulaska u Europsku uniju i potvrda ispravnosti našeg europskog puta, istaknuo je Jakovčić.

Govornici konferencije bit će, uz domaćina Ivana Jakovčića:

MEP Pavel Telička, Potpredsjednik Europskog parlamenta
MEP Hans van Baalen, Predsjednik ALDE stranke
MEP Jozo Radoš, ALDE
MEP Igor Šoltes, Greens/EFA
Stjepan Mesić, Predsjednik Republike Hrvatske 2000.-2010.
Ivo Josipović, Predsjednik Republike Hrvatske 2010.-2015.
Jadranka Kosor, Predsjednica Vlade RH 2009.-2011.
Nenad Čanak, Predsjednik Odbora za europske integracije Skupštine Republike Srbije
Valter Flego, Župan Istarske županije
Boris Miletić, Predsjednik IDS-a i gradonačelnik Grada Pule

Na kraju, zastupnik IDS-a u EP-u Ivan Jakovčić kazao je da će biti zanimljivo poslušati ideje i stavove te raspravljati s iskusnim hrvatskim i europskim političarima, a zaključke konferencije „Budućnost Europe – Future of Europe“ primijenit će na svoje daljnje djelovanje u Europskom parlamentu i zalaganje za još jaču Istru.  

- Nije slučajno Poreč domaćin ovakve međunarodne konferencije – Istra je danas najrazvijenija županija u Hrvatskoj te regija prepoznatljivog regionalnog identiteta na karti Europe, ali i svijeta, i u tom smjeru nastavljamo dalje, zaključio je Jakovčić.

(REX)

Facebook komentari