Jakovčić Thompsonu: Nisi pjevao u Areni, bogami ni nećeš

IVAN JAKOVČIĆ GOST NA TELEVIZIJI N1
Europarlamentarac Ivan Jakovčić bio je gost u emisiji ''Novi dan'' televizije N1. U emisiji se osvrnuo i na nekoliko zanimljivih tema, a jedna od njih je i Marko Perković Thompson i njegovo novo uzvikivanje ''Za dom spremni'' na koncertu u Glini, o toj temi Nino Jakovčić je rekao:

'' Kao prvo treba napraviti ono što je napravila Njemačka - jednostavno donijeti zakone koji zabranjuju sve što ima veze s ustaštvom. Ako želimo imati sretnu državu, neka Thompson i pojedinci budu nesretni, mi s ustaštvom moramo raščistiti stvari. Veliko je zlo to što radi Thompson, što ljudi svjesno manipuliraju. Razumijem da Thompson želi zaraditi lovu, ali to je sramotno. A skandalozno je da Thompson nije zaradio nijednu prijavu za koncert u Glini, to je pokazatelj da pravna država ne funkcionira. On treba dobiti sve moguće kazne jer on to namjerno radi. Oni žele mlade pretvoriti u neke neoustaše i to je opasnost za naše društvo. Thompsonu mogu samo poručiti: nisi pjevao u Areni, bogami niti nećeš pjevati."

O aktualnoj izgradnji Pelješkog mosta je izjavio:

"Ja sam o tome razgovarao s Izetom (Bakir Izetbegović) oko te teme kada je bio u Bruxellesu, uvjeravao sam ga, davao mu garancije da Hrvatska ne želi ugroziti interese BiH. Apsurdno je da drugi, oni koji su na vlasti, ne razgovaraju iskreno i otvoreno o tome. U tome je problem. Mislim da bi naš odnos prema BiH trebalo promijeniti. Mislim da se previše paterijalistički postavljamo prema BiH, nego partnerski."

O Vučiću i novim zaoštravanjem odnosa sa Srbijom:

''Čuli smo neki dan Vučićeve potpuno neprihvatljive izjave, a donedavno je šetao po mostu i nosio cvijeće njoj (Kolindi Grabar Kitarović). Potpuno populističko ponašanje, s obje strane da se razumijemo. Kad predsjednica ode u Bruxelles onda je za antifašizam, svi njezini su bili u partizanima, a kad ode drugdje onda je "Za dom spremni" stari hrvatski pozdrav. To prigodničarstvo u politici je po mojem mišljenju ono što tjera ljude van iz Hrvatske."

Facebook komentari