Jakovčić: Prijetnje me neće zaustaviti u borbi za slobodu - VIDEO

ZATEKAO PORUKU NA ULAZU U URED
Nikakve me prijeteće poruke neće zaustaviti u borbi za slobodu, toleranciju i za pravo na različitost, istaknuo je europarlamentarac Ivan Jakovčić (IDS/ALDE) komentirajući poruku „Žido-masoni van iz Hrvatske“ koju je nepoznati počinitelj ispisao na ploči uz ulaz u ured IDS-ovog europarlamentarca u Puli.  Uz poruku je iscrtan i nacistički simbol.

„Nitko i nikada me neće zaustaviti u borbi za slobodu. Pravo na različitost među nama dio je moje filozofije življenja“, poručio je Jakovčić. 
„Ovaj napad na Ured u Puli, koliko god na prvi pogled izgledao beznačajan, ima jasnu poruku. Nacistički simbol i antisemitistička poruka pokazuju da postoje ljudi koji nisu za toleranciju, nisu za različitost i ne poštuju način života kakav njegujemo u Istri“, kazao je IDS-ov europarlamentarac.
„Ostajem uporan, kao što sam bio i u dosadašnjem životu, u tome da pokušam uvjeriti svakoga, pa i onoga koji to ne razumije, da sloboda nema alternative. Željeti živjeti u režimima kakvi su postojali na našem kontinentu, biti protiv Europske unije i njezinih vrijednosti, to znači biti protiv slobode. Takvima poručujem: neće proći! Non pasaran!“, zaključio je Jakovčić. REX

Video vezan uz članak

Facebook komentari