Jakovčić: Pozivam EK da novac namijenjen Jadransko-jonskoj makroregiji koristi efikasnije

NOVAC IZ EU FONDOVA
Novac iz EU fondova, odobren za razvoj Jadransko-jonske makroregije, treba koristiti efikasnije, istaknuo je europarlamentarac Ivan Jakovčić (IDS/ALDE) u izlaganju na Okruglom stolu o zapadnom Balkanu koji je, na inicijativu Kluba zastupnika europskih liberala, održan u Europskom parlamentu.


„Amandmanom, koji sam svojedobno uspio „progurati“ u Europskom parlamentu, osigurao sam sredstva u iznosu 2,6 milijuna eura za provedbu EU strategije za jadransko-jonsku makroregiju. No nisam zadovoljan načinom korištenja tog novca. Nadam se da će Europska komisija, nakon mojih upozorenja, promijeniti logiku trošenja tih sredstava. Odobren novac, naime, Komisija je namijenila pokriću troškova organizacije sastanaka predstavnika zemalja članica Jadransko-jonske makroregije“, kazao je  Jakovčić.

„Odobrena sredstva u iznosu 2,6 milijuna eura trebaju biti iskorištena za realizaciju niza manjih projekata na području Jadransko-jonske makroregije. Kroz projekte u kulturi, obrazovanju ili turizmu građani bi izravnije osjetili korist od trošenja novca iz fondova EU“, istaknuo je zastupnik IDS-a.

„EU strategija za jadransko-jonsku makroregiju potvrdila je korist takvog regionalnog povezivanja za zemlje članice što su prepoznale i zemlje koje im se žele pridružiti“, dodao je Jakovčić.
„Sinergija postoji! Rezultati na području cijele makroregije će biti još bolji i vidljiviji budu li se odobrena sredstva trošila efikasnije nego što je sada slučaj“, zaključio je Jakovčić, glavni izvjestitelj Europskog parlamenta za Jadransku-jonsku strategiju EU-a. rex

Facebook komentari