‘‘Jaja i Kuraja’’ dva puta preko peteraca do trećeg naslova

3. MEMORIJALNI VATERPOLO TURNIR "ROBERT DORIĆ"
Iako je ovo treći naslov od tri odigrana memorijala kako ekipa Jaja i Kuraja osvaja ovaj turnir, ne može se reći da je domaći sastav olako preplivao "bazenom" na Mornaru.

Nakon poraza u prvom susretu od Orke, već u drugoj utakmici bilo je pitanje hoće li branitelj naslova proći skupinu, gdje se odigrala majstorica za popunjavanje četvrtog polufinalista, a suparnik je bio žilavi mlađi pulski sastav koji si je dodijelio ime Maneštra. Susret u regularnom vremenu završio je neriješeno rezultatom 3 : 3, a iskusniji pulski sastav prošao je u polufinale boljim izvođenjem peteraca.

U prvom polufinalu snage su odmjerile ekipe Žusterna (Slovenija) i riječka Orka. U tijesnoj i vrlo neizvjesnoj utakmici s malo golova u finale se plasirala Orka pobjedom od 2 : 1. U drugom izrazito napetom, povremeno nervoznom polufinalu, bogatom uzbuđenjima i preokretima ekipa Jaja i Kuraja svojim drugim boljim izvođenjem peteraca protiv druge riječke ekipe imena Veterinari ulazi u finale.

Finale apsolutno je ispunilo sva očekivanja. Dvije najkvalitetnije ekipe odmjerile su snage u dosta uravnoteženoj utakmici, gdje su većim djelom vodili gosti, tako da su na polovici drugog poluvremena imali vodstvo od dva pogotka, ali u finišu susreta branitelj naslova uspio je preokrenuti rezultat u svoju korist za potvrdu apsolutnog vladara Memorijala Robert Dorić, čiji će pehar treću godinu za redom ostati u Puli.

Na turniru sudjelovalo je šest ekipa: dvije iz Rijeke, jedna iz Kopra i tri pulske, a posebne pohvale idu najmlađoj ekipi Pule, koja potvrđuje da pulski vaterpolo ima budućnost.

Ovaj memorijalni turnir organiziran od strane Vaterpolo kluba Pula posvećen je prerano preminulom treneru, sportskom djelatniku, ali prije svega dragom prijatelju Robertu Doriću koji je okupio sve prisutne, kao i njegovu obitelj u jedno zajedničko druženje gdje je na kraju rezultat ipak u drugom planu.

REZULTATI:

Po skupinama:

ORKA - JAJA I KURAJA  3 : 2
VETERINARI - VK PULA  10 : 2
MANEŠTRA - ORKA  1 : 2
ŽUSTERNA - VETERINARI  1 : 3
JAJA I KURAJA - MANEŠTRA  7 : 6 (p)
VK PULA - ŽUSTERNA   0 : 6

Polufinala:

ORKA - ŽUSTERNA   2 : 1
VETERINARI - JAJA I KURAJA   8 : 9 (p)

Za treće mjesto:

ŽUSTERNA - VETERINARI   6 : 2

Finale:

JAJA I KURAJA - ORKA   7 : 5

(REX/FOTO MANUEL ANGELINI)

Facebook komentari