Jadranski sindikat: „Vlada RH nekome je majka, a nekome maćeha“ - LIVE VIDEO

MEDIJIMA SE OBRATILI BORIS CEROVAC, SAMIR HADŽIĆ I NEVEN RADOLOVIĆ
Danas će premijer Plenković u pratnji troje ministara – Horvata, Bošnjakovića i Butkovića obići brodogradilište 3. maj, kojemu je prošlog tjedna po osmi put odgođena odluka suda o stečaju. Tamo će se sastati s direktorom Brodogradilišta Edijem Kučanom.

Tim povodom konferenciju za medije organizirao je Jadranski sindikat u Puli. 
„Tražimo od premijera da se ista pravila koja se primjenjuju na druga hrvatska brodogradilišta primijene i na Uljanik“, kazao je Boris Cerovac, a to je bila i glavna poruka poslana s današnje konferencije. Predstavnici Jadranskog sindikata pozdravili su odluku Vlade da pokuša spasiti 3. maj i da danas ode u posjet Rijeci, ali iskazali su svoje nezadovoljstvo načinom na koji se Vlada tijekom zadnjih godinu i pol dana odnosi prema Uljaniku.
Cerovac je osim Vlade, kritizirao i istarske političare, što na vlasti, što iz oporbe koji se ne bune protiv nastale situacije i koji nisu zahtijevali saborsku raspravu vezanu uz Uljanik. „Borite se za ljude koji su vas izabrali na ta mjesta“, poručio im je.

Samir Hadžić, član vjerovničkog vijeća Uljanika i bivši član nadzornog odbora kazao je da je današnji posjet premijera i ministara riječkom brodogradilišta samo „revijalan“. Kazao je da su kriteriji Vlade za spašavanje određenih brodogradilišta politički - biračka baza ili drugi politički interesi. „Nema tu gospodarske ili ikakve logike i pameti. Uljanik je sagradio 60% brodova u zadnjih 30 godina, a odbacili su nas kao kante na cestu. Ali mi danas imamo javnu ponudu za pet novih kruzera,  imamo dva broda koja bi trebalo završiti, treći u Rijeci“, kazao je Hadžić i dodao da danas Uljanik ima prilike još i lakše započeti proizvodnju i nastaviti brodograđevnu tradiciju u Puli, ako Vlada hitno reagira i ako se iskoriste sadašnje mogućnosti. 

Predstavnik Jadranskog sindikata Neven Radolović čestitao je svim braniteljima, svojim suborcima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i podsjetio da je 1991. godine odaziv ljudi iz Istre na bojište bio skoro 100%, bez obzira na to što Istra nije bila direktno pogođena ratom. Istra je primila velik broj izbjeglica koji su ovdje pronašli svoj novi dom. „Tako je bilo kad su oni nas trebali, a sada mi trebamo njih – da pomognu Uljaniku na isti način kako su pomagali svim drugim brodogradilištima“, uputio je Radolović jasnu poruku Vladi. 
Radolović je svoje emotivno obraćanje novinarima završio kazavši: „Očito je da je Vlada RH nekome majka, a nekome maćeha“. 

Cijelu konferenciju za medije pogledajte u videu.

Press konferencija s temom 3. MAJ BRODOGRADILISTE I ULJANIK - Samir Hadzic, Neven Radolovic i Boris Cerovac

Posted by Regional Express on Tuesday, 6 August 2019

(REx/RŠ/Video: Elvis Malagić/Foto: Manuel Angelini)

Facebook komentari