Izuzetni rezultati Istarskih inovatora na ‘Inovamak’ u Skopju

ERVIN MATIĆ I DUŠKO FRANČULA ZLATNI
Udruga inovatora Hrvatske s udruženim organizacijama organizirala je sudjelovanje inovatora iz Hrvatske na 3. Međunarodnom sajmu patenata, izuma, inovacija i novih tehnologija “INOVAMAK“ 2019, u Sjevernoj Makedoniji koji se održavao od 23. do 26. rujna 2019. u Skopju.

Predstavilo se 7 hrvatskih inovatora i inovativnih tvrtki. Inovacije koje su bile predstavljene su: RAZBIJAČ VALOVA Tomislava Pokrajčića iz tvrtke JEL-TOM d.o.o, SPECIJALNI MEDICINSKI MADRAC ANTIFLUX AG Bernarde Cecelja, BERNARDA d.o.o., EKO-MUNDUS Josipa Šinceka, Tipos Resurs j.d.o.o, ALGORITMI ZA KLASIFIKACIJU FIZIČKE AKTIVNOSTI autorice Vesne Kuščević i mentora Prof. dr. sc. Ratka Magjarevića sa Sveučilišta u Zagrebu - Fakultet elektrotehnike i računarstva, SMART WASTE grupe autora i to: mag. ing. comp. Matka Zuraka, Brain Information Technologies d.o.o., mag. ing. el. techn. inf. Ive Klarić, IVICOM Consulting d.o.o., doc. dr. sc. Tomislava Capudera, Sveučilište u Zagrebu - Fakultet elektrotehnike i računarstva, Inovacijski centar Nikola Tesla, dok su Savez udruga inovatora istarske županije predstavili sa Zaštitom pramčanog propelera autora Duška Frančule iz Jadreški i Uređajem za održavanje branika na autocestama autora  Ervina Matića,.iikaro d.o.o., iz Poreča.
Obje istarske inovacije izazvale su veliku pozornost posjetilaca i poslovnih ljudi, pa se očekuje i poslovni rezultati koji će se ostvariti nakon održavanja sajma.

Međunarodni ocjenjivački sud zbog velikog interesa za izložene istarske inovacije te zbog originalnosti i funkcionalnosti izuma koji su izloženi istarske inovacije nagradio je Ervina Matića Zlatnom medaljom i posebnom nagradom „Zlatnim kupom za najatraktivnijom inovacijom sajma", dok je Duška Frančulu iz Jadreški nagradio zlatnom medaljom za Zaštitu pramčanog propelera.

Ovi rezultati još su jedna potvrda o izuzetnim inovacijama s kojima istarski inovatori sudjeluju na domaćim i međunarodnim izložbama.

(rex)

Facebook komentari