Iznad oblaka-nominacija za hit godine

NOLI ZASLUŽENO NOMINACIJA ZA PORINA
Pjesma "Iznad oblaka" s povratničkog albuma grupe Nola nominirana je za Hit godine, koja se dodjeljuje u sklopu ovogodišnje diskografske nagrade Porin. "Iznad oblaka" kao najavni singl istoimenog albuma, objavljenog u jesen prošle godine u izdanju diskografske kuće Menart, već je u startu izazvao veliku pažnju slušatelja i glazbenih urednika. Naposlijetku, pjesma je za 2009. godinu proglašena hitom godine službene top ljestvice svih centara Hrvatskog radija, a prema glasovima slušatelja. Također, u okviru većine top ljestvica relevantnih radio postaja u zemlji "Iznad oblaka" krasila je vodeće pozicije. Nominacija za Porin u kategoriji Hit godine dodatno je priznanje, a sve prije objave nominacija u ostalim kategorijama. Upravni odbor Instituta hrvatske glazbene industrije i Upravni odbor Porina nakon šest godina pauze ponovno su vratili kategoriju Hit godine. Za razliku od svih ostalih kategorija Porina u kojima nominirane i dobitnike bira stručno glasačko tijelo iz svih područja hrvatske glazbene scene i industrije - Hit godine će izabrati publika, glasujući za jedan od šest prijedloga koje je, nakon konzultacija s diskografskim kućama koje su uputile početni prijedlog od 30 pjesama, i nakon uvida u prikupljene podatke (radijske top liste, airplay na radio postajama) svojom odlukom nominirao Upravni odbor Instituta. Sve ostale nominacije za Porin bit će objavljene 7. travnja.
 U kategoriji Hit godine Noli konkuriraju: Tomislav Bralić i Klapa Intrade - "Ne damo te pismo naša", Tony Cetinski - "Kad žena zavoli", Dino Dvornik - "Pelin i med", Parni Valjak - "Nakon svih godina" i Miroslav Škoro - "Domovina".
 Središnja dodjela diskografske nagrade Porin održat će se 15. svibnja u Biogradu.
 Podsjećamo, s albuma "Iznad oblaka" koji je osvojio odlične kritike, do sada su objavljena tri singla i to pjesme: "Iznad oblaka", "Do kraja" i aktualna "Zauvijek". Ova potonja se posljednjih tjedana, poput svojih prethodnica, penje na top ljestvicama radio postaja, dok na nekima već čvrsto drži čelnu poziciju. (REX)
 
 

Facebook komentari