Izgradnja rotora na raskrižju Rizzijeve i Voltićeve

U UTORAK, 3. PROSINCA 2019. KREĆU RADOVI NA TOM RASKRIŽJU
Nakon što je izmješten Moccenijev spomenik na Vidikovcu te su završeni radovi uređenja rotora na raskrižju Rizzijeve ulice i Ceste Prekomorskih brigada, od sutra, 3. prosinca 2019. godine, se u sklopu nastavka radova po projektu izgradnje rotora na raskrižju Voltićeve i Rizzijeve ulice, u dijelu zatvaraju predmetne ulice s naznačenim obilaznim pravcima - Heiningerova, Budicinova, Meštrovićeva i Palisina ulica (grafika u privitku).

Podsjetimo, rekonstrukcija raskrižja Rizzijeve i Voltićeve ulice, odnosno izgradnja kružnog raskrižja i 2 autobusna ugibališta dodatno će utjecati na veću sigurnost i protočnost prometa u tom dijelu grada, posebno kada se uzme u obzir već izgrađen rotor na raskrižju Rizzijeve i Radićeve, te uvodno navedeni na raskrižju Rizzijeve i Ceste Prekomorskih brigada.

U sklopu projekta, rekonstruirat, odnosno izgradit će se i dionice prometnica koje se nadovezuju na predmetni rotor, oborinska odvodnja i javna rasvjeta te će se izvršiti prelaganje, zaštita i izmještanje elektroničke komunikacijske infrastrukture (EKI), prelaganje i zaštita vodovodnih instalacija, plinskih instalacija i elektroenergetske mreže.  Vrijednost radova, koje izvodi društvo Cesta d.o.o. izabrano kao najpovoljniji ponuditelj na provedenoj javnoj nabavi, iznosi 5,3 milijuna kuna bez PDV-a, a rok izvođenja radova je 150 dana od uvođenja u posao.

"Ovim putem zahvaljujemo građanima na strpljenju i razumijevanju tijekom odvijanja predmetnih radova kojima se povećava kvaliteta prometne infrastrukture, te ih pozivamo na poštivanje privremene regulacije prometa." - rekli su u Gradu Puli

(REX)

Facebook komentari