Izbornik Goran Prpić o nastupu Hrvatske teniske reprezentacije

SAD JE UVIJEK JAK
U tišini porečke dvorane Žatika od ponedjeljka se u miru priprema Hrvatska teniska reprezentacija koja u četvrt završnici Davis Cupa prolaz traži igrajući s SAD-om. Iako je nakon otkazivanja dolaska Roddicka u Poreču zavladala svojevrsna euforija, izbornik Hrvatske Goran Prpić potvrdio je da čvrsto stoji na zemlji. "Ne bih mogao reći da sam dobio vijest koja me veseli. Dapače. Umjesto da u Poreč stigne psihički i fizički ispražnjeni igrač koji se tek treba priviknuti na zemlju, bodove za Amerikance pokušat će osvojiti motivirani Fish koji svakako želi sebi, ali i drugima dokazati da je pozivnicu zaslužio i ranije. I nadalje tvrdim da su svi pojedinačni susreti otvoreni te da se pobjednik neće znati do zadnjeg gema. Mi imamo kvalitetu i siguran sam da će na kraju sve otići na našu stranu."
Kažu da je James Blake u silaznoj putanji forme?
"Vi opet gurate teze, u Poreču ćemo se prošetati. To nije istina jer ne govorimo o prolaznicima u tenisu. Ako baš hoćete i Blake i Fish nalaze se pri samom vrhu tenisa. Stoga ih ja i moji igrači itekako poštujemo i ugošćujemo s poštovanjem."
Ipak, trava i zemlja nisu isto?
"Da i igrači imat će više vremena za kvalitetniju prilagodbu. Jasno je da Amerikanci nakon polufinala i finala Winbeldona imaju manje vremena te da će neke stvari morati improvizirati ili popravljati u hodu. Do četvrtka i službenog izvlačenja parova, i mi i oni na zemlji ćemo se kroz treninge snalaziti bolje."
Jesu li braća Bryan unaprijed upisala bodove?
"Poraz u finalu parova Wimbledona pokazao je da ni oni nisu svemogući. Kako ćemo s njima razgovarati ja ću se dogovoriti s igračima. Imamo i mi igrače koji su ih u paru već pobjeđivali. Kako nitko nije savršen, ja vjerujem da ćemo svi skupa pronaći formulu i za poen u paru."
Koliko rješava prvi meč u petak?
"Malo ili ništa. To je tek otvaranje koje uvijek bolje legne kada se u utakmicu krene s osvojenim bodom. Mi ćemo učiniti sve da uz podršku navijača to i učinimo." (M.Š.)

Facebook komentari