Izabran novi predsjednik mladeži HDZ-a Istarske županije

RADI SE O PAOLU DELTINU IZ GRAČIŠĆA
Dana 2.12.2018. godine u 17:00 sati održana je izborna skupština Mladeži HDZ-a Istarske županije u Pazinu. Između dvojice kandidata, za predsjednika je izabran Paolo Deltin, 24-godišnji komunikolog iz Gračišća.
    
U svojem je pozdravnom govoru, koji je bio sve, samo ne uobičajeni politički govor, Deltin otvoreno naveo činjenice o odnosu mladih i politike te raskrinkao sve one pune hvalospjeva za same sebe.

„Mladi danas mrze politiku. Mrze političare i političke stranke. Međutim, politika utječe na živote svih nas i to što ćemo od nje bježati ne znači da će njezin utjecaj na nas prestati. Naša je zadaća vratiti vjeru u promjenu.“, rekao je Deltin.

„Ne radi se tu o stranci, ne radi se o HDZ-u niti o bilo kakvim stranama. Radi se o društvu u kojem smo pozvani davati svoj maksimalni doprinos. Svaki u svojoj sredini. U Pazinu, Poreču, Puli, Labinu, Gračišću - u Istri. Svi oni koji govore „ja ću napraviti ovo, ja ću napraviti ono…“ ma nećeš ti napraviti ništa! Ako ćemo nešto napraviti, onda ćemo to napraviti svi zajedno. Jer svaku organizaciju, pa tako i stranku, vode ljudi, a ne pojedinci. Sve što ćemo raditi ovisiti će o angažmanu svih nas.“, zaključio novi predsjednik mladeži HDZ-a Istarske županije.

Deltin je izabran na mandat od 2 godine, što je novina u pravilniku. Također, novost je snižavanje dobne granice mladeži s maksimalnih 35 na 30 godina. Mladež HDZ-a Istarske županije će s mladeži ostalih  hrvatskih županija ovu subotu u Zagrebu izabrati svog novog predsjednik na razini Hrvatske.

(rex)  

Facebook komentari