Ivan Prelec spasitelj ili…

SAMO DA NAM PRELEC NIŠTA NE OBEĆA
U jednom sportskom dnevniku pročitao sam da je Ivan Prelec odbio Dinamovu B momčad, jer je želio ostati korektan prema Puljanima i ostaviti ih u ligi. Po tome ispada kao da je Prelec došao na pola prvenstva i davljenika vadi iz govana. Ne, Prelec Ivan je od prvog dana ovog prvenstva u Istri 1961, sam je slagao i preslagivao momčad, dovodio Fintića i Maganjiće, dodvoravao se gazdama, nije znao lupiti šakom o stol kao Doris Dragović, ipak je on fini, pristojni i obiteljski momak, kojem nije uspjelo Istru 1961 dovesti do opstanka bez kvalifikacija. A obećao je...

I to je jedan od razloga ovog teksta.

- Svjestan sam da sam ja još neafirmiran trener u Hrvatskoj, ali klub je u meni prepoznao kvalitetu i ja očekujem da ću to povjerenje opravdavati iz dana u dan. Nadam se da ćemo se i svi zajedno iz dana u dan upoznavati i da ćemo na kraju svi zajedno uživati. - rekao je na početku upoznavanja s medijima Ivan Prelec, možda je on uživao, mi nismo, sa 24 osvojena boda i šest bodova manjka do opstanka. 

A mi smo u tekstu "Predstavljen novi trener Istre 1961 Ivan Prelec" od 17. lipnja 2019. pisali: "... s puno dobrih igrača, imati ćemo i sreću, iako smo skeptični i nažalost ''sve još miriše na nju'', tj. na prošlu sezonu (op.a. 2018/19).

To je drugi razlog ovog teksta, sve smo opet predvidjeli, unatoč napadima na naše pisanje. 

O postavljenim ciljevima za ovu sezonu je govorio:

- Pravi i jedini cilj je stabilnost kluba i formiranje momčadi koja bi Istru 1961 uvela u mirne vode, bez straha od ispadanja. Vidim i osjetim da su ljudi skeptični i zbog mene i zbog momčadi, a ja u tome vidim priliku da ljude razuvjerimo i da na kraju svi budemo zadovoljni.

Da li smo svi zadovoljni, mi nismo, jeste li vi? 

Sa druge strane, kada se vidi "rad" sportskog sektora kluba, postavlja se pitanje da li je trener Ivan Prelec jedini krivac za ove loše rezultate, naravno nije, ali snosi istu krivicu kao i ovaj dvojac, jer poput Gorana Roce, šuti i radi i ne želi reći da ne valja ovaj put kojim ide klub. I to smo već pisali 31. listopada 2019., da li se što promijenilo 16. srpnja 2020...nije, a početkom srpnja u klubu su se hvalili dovođenjem Munivrane. 

Da li je Prelec imao trenutaka da preokrene situaciju na svoju stranu. Imao je, ali svaki put bi mu momčad kiksala, primala golove u zadnjim sekundama (Inter - pogodak golmana Freliha, Gorica - Ndiaye) ili minutama (Varaždin u Varaždinu u 87. minuti). To je ipak djelo trenera i njegovog rada. 

Da li Prelec ima priliku da ipak ostane prvoligaški trener, ima...ali za to treba puno znanja i hrabrosti da se prođe Orijent koji je sve, samo ne lak protivnik. Nadajmo se samo da nam neće obećati opstanak, jer za sada nije ispunio ni jedno obećanje. A ostaje i pitanje, što ako Istra 1961 ispadne u drugu ligu, što će Prelec reći, gdje će Prelec, što će Uprava reći i napraviti...ostaje da sačekamo 5. kolovoz 2020. 

(Dorijan Vrkljan) 

Facebook komentari