Čitanje izabranih priča hospitaliziranoj djeci za laku noć

ČITANJE IZABRANIH PRIČA HOSPITALIZIRANOJ DJECI  ZA LAKU NOĆ
Pulska Opća bolnica domaćin je projektu „Pripovjedač/ica priča hospitaliziranoj djeci za laku noć“, Udruge za promicanje dobrobiti djece "Portić" iz Rijeke te pulske udruge Suncokret. Punih devet godina volonteri udruge Portić pričaju djeci priče diljem Hrvatske. Kroz projekt je sudjelovao veliki broj djece. Prošle godine ostvareno je više od 7000 volonterskih sati, više od 1000 djece slušalo je priče za laku noć. 
Udruga Suncokret organizira 27. i 28. veljače pripremni seminar u Puli, nakon čega slijedi selekcija te odabir volontera. Više informacija o projektu možete pronaći na službeni stranicama udruge Portić http://www.udruga-portic.hr/ te te pulske udruge Suncokret http://www.suncokret.hr/
Odabrani volonteri će svaki dan od 19 - 20 sati čitati djeci priče iz knjiga koje će sami odabrati ili dobiti iz pulske Gradske knjižnice, koja je ujedno i partner projekta.
Prijave se primaju na email udruge Suncokret:  pricalice@suncokret.hr

Konferencija za medije i prezentacija projekta „Pripovjedač/ica priča hospitaliziranoj djeci za laku noć“ Udruge za promicanje dobrobiti djece "Portić" iz Rijeke u suradnji sa pulskom Udrugom Suncokret, održala se 25. siječnja 2018. u 13 sati u službenim prostorijama ravnateljstva Opće bolnice Pula.
Uz predstavnike Opće bolnice Pula dr. Mirne Ražem Milevoj v.d. voditeljice odjela za pedijatriju OP Pula, Sandre Čakić Kuhar, dožupanice IŽ te Nele Načinović ravnateljice Gradske knjižnice i čitaonice, projekt su predstavili članovi udruga Portić – Rijeka: Ksenija Vičić  i Suncokret –Pula: Suzana Fraberger i Vesna Rusijan Ljuština.  
 
Riječ je o programu koji ima slijedeće ciljeve:  
 
1. Osnažiti hospitalizirano dijete pomoću kreativnih tehnika (priča) te pomaknuti fokus s bolesti na priču i igru.  Ohrabriti dijete spoznajom da likovi iz priča  rješavaju različite probleme te na taj način pružiti podršku djetetu kako bi se smanjili negativni učinci hospitalizacije.
 
2.   Doprinijeti osjećaju zajedništva i podrške obitelji od strane zajednice
 
3.  Pružiti podršku roditeljima i dati im priliku za odmak od djetetova uzglavlja. Pri tome roditeljima pružamo  sigurnost da će djetetove potrebe biti zadovoljene.
 
4. Povećati doprinos volonterskog udjela kao nove snage u zajednici koja može unaprijediti kvalitetu života njezinih članova.

(REX)
 
 

Facebook komentari