ItaliaFest od danas na pulskoj centralnoj tržnici

KARAVANA IZLAGAČA I PROIZVOĐAČA "MADE IN ITALY" (4.-10.9.2017.)
Od ponedjeljka, 4. rujna do nedjelje, 10. rujna 2017. na Narodnom trgu održava se ItaliaFest  – manifestacija koja donosi karavanu izlagača i proizvođača talijanskih gastronomskih proizvoda. Poseban događaj održat će se u utorak, 5. rujna, kada će se pripremati i degustirati jelo s namirnicama koje donosi talijanska gastro karavana. Kuhat će se jedna vrsta riže s paprikom i pancetom te će biti podijeljena posjetiteljima centralne pulske tržnice oko 11 sati. Izlagači na svakom štandu predstavljaju jednu talijansku regiju kroz karakteristične prehrambene proizvode. Tako ćete moći degustirati i kupiti sljedeće proizvode :

Iz Toskane: sušene mesne proizvode iz svinjetine, goveđeg mesa i mesa divlje svinje; sušeni pršut, sireve od kravljega, kozjeg ili ovčjeg mlijeka;
Iz Umbrije: sušeno meso, sviježe i starane sireve;
Iz Basilicate: sušeno meso, sireve i kruh;
Iz Puglije: sušeno meso, sireve, umake, povrće u ulju i octu;
Iz Calabrije: sušeno meso, sireve, "nduja" (začinjena kobasica za mazanje),  umake, povrće u ulju i octu i kruh;
Iz Campanije: sušeno meso, sireve, tjestenine i kruh;
Sa Sicilije: kolače od badema, kanole, marcipan, nugat, različito sušeno voće,  arancine (pržene kuglice od riže), pizze, ručno izrađene grissine ali i masline, rajčice sušene na  suncu, razno ukiseljeno povrće (luk, češnjak, paprika, ..) te filete inćuna u ulju.

Vidimo se na pulskoj tržnici!

(REX/ foto: Manuel Angelini)


 

Facebook komentari