Istravaganti očarali Španjolsku

UMAŠKA VOKALNA SKUPINA POSJETILA VALENCIJU
Dobar glas daleko se čuje, a kada su u pitanju čarobne melodije i glasovi članova vokalne skupine s umaškim potpisom, onda je to svakako pun pogodak.

Vokalna skupina Istravaganti prošlog je tjedna posjetila španjolski gradić Tavernes De La Valldigna, u autonomnoj zajednici Valencia, te tamošnjoj publici poklonila koncert za pamćenje. Pod stručnim vodstvom velikog entuzijasta i zaljubljenika u glazbu Sergia Bernicha, osam članova VS Istravaganti, točnije Elena Bernich, Anita Marfan, Laura Zanetti Bajić, Luciana Blažević, Edi Bertok, Franko Gergorić, Franco Favretto i Rado Kaligarić, posjetili su Valenciju te istoimenu provinciju na istoku Španjolske.

Trodnevni posjet započeo je svečanim susretom s gradonačelnikom grada Tavernes De La Valldigna i njegovim suradnicima. Bila je to jedinstvena prilika predstavljanja bogate umaške povijesti i kulture, ali i znamenitosti koje čine naš Umag tako posebnim. Gradonačelnik Jordi Juan Huguet se od srca zahvalio Istravagantima te istaknuo kako je ovo početak velikog prijateljstva.

No, vrhunac posjeta bio je zakazan za subotu navečer, kada su naši Istravaganti nastupili pred brojnom publikom na susretu "XIII Trobada de Cors Valldigna“ u prekrasnom samostanu Reial Monestir de Santa Maria de Valldigna. Zajedno sa zborom Quinze de Març, kojim su dirigirali Fran Lledó i Jordi Moreno, naši su slavuji otpjevali dobro poznate kompozicije „Ni u tvom srcu”, „Briskula“, „El Pescador”, „Mas que nada”, „Kalinka” te „Hallelujah” Leonarda Cohena, gdje je moć glasa pokazala solistica Elena Bernich. No, iznenađenja nisu izostala te su tako Umag i Tavernes ujedinili snage i zajedno otpjevali „Signore delle cime“, kao i „Tanac“, „In vino veritas“ te „El canon de Palamos“. Brojna je publika svaku izvedbu popratila oduševljenjem i aplauzima, uz standing ovation na samom kraju koncerta.

„Ovim putem čestitamo vokalnoj skupini Istravaganti i maestru Sergiu Bernichu te im se od srca zahvaljujemo na promociji Umaga i umaških boja u Španjolskoj. Susreti poput ovoga predstavljaju najbolji vid promocije za naš maleni grad, a ujedno i priliku da se steknu prijateljstva koja će trajati cijeli život.“ naglasio je gradonačelnik Bassanese te vokalnoj skupini poželio puno uspjeha u daljnjem radu.
(Rex)

Facebook komentari