Istražni zatvor za provalnika koji nije imao sreće

NEUSPJEŠNO POKUŠAO POKRASTI KLADIONICU, DAO DROGU ČOVJEKU KOJI JE OD NJE UMRO...
Županijsko državno odvjetništvo u Puli je 10. rujna 2020. ispitalo 42-godišnjeg hrvatskog državljanina i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje dva kaznena djela protiv imovine, i to  razbojništvo u pokušaju i kazneno djelo teške krađe, te jedno kazneno djelo protiv zdravlja ljudi omogućavanjem trošenja droga.

Postoji osnovana sumnja da je 3. rujna 2020. oko 21.00 sati, maskiran kapuljačom na glavi i crvenim platnenim šalom omotanim preko lica, ušao u jednu kladionicu u Rovinju i ne govoreći ništa nožem kojeg je držao u ruci zaprijetio djelatnici koja mu je rekla da novac ima samo u sefu. Kad mu je ona rekla da mora čekati nekoliko minuta da se sef otvori i kad je utipkala šifru te se na sefu prikazala brojka minuta potrebnih za čekanje, okrivljenik se udaljio iz poslovnice kladionice ništa ne otuđivši.

Osnovano se sumnja da je 8. rujna 2020. u svom stanu u Rovinju, radi konzumacije dao državljaninu Sjeverne Makedonije, za sada nepoznatu vrstu i količinu opojne droge koju je ovaj i konzumirao te zbog otrovanja tom drogom preminuo istog dana u navedenom stanu.

Osnovano se sumnja i da je 6. rujna 2020. došao do stambenog objekta u Rovinju te prikladnim alatom polomio cilindar brave ulaznih vrata i ušao u unutrašnjost stambenog objekta te uzeo i za sebe zadržao zlatni nakit, no prilikom provale ga je zatekao 78-godišnji vlasnik te je počinitelj pobjegao preko terase. 

Na temelju prijedloga Županijskog državnog odvjetništva u Puli, Županijski sud u Puli odredio je istražni zatvor protiv 42-godišnjeg okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

(rex)

Facebook komentari