Istra 1961 s novim trenerom krenula u novu avanturu

SVE JE ISTO KAO I LANI, SAMO NEMA OKOSNICE MOMČADI, LIDERA ČULJKA I DOKTORA VUJOVIĆA
Jučer, 19. lipnja u 19 sati Istra 1961 je krenula s novim pripremama u starom izdanju bez vidljivih kontura kako će momčad izgledati na početku prvenstva koje će biti jako značajno za Puljane, jer će se već nakon 6. kola znati sudbina kluba u sezoni 2019/20, što god drugi mislili drugačije. Naime u prvih 6. kola Istra 1961 gostuje u 1. kolu na Poljudu, pa joj slijedi pet utakmica sa "al pari" klubovima, da bi od 7. do 10. kola slijedio pakao u nizu Osijek, Dinamo, Rijeka i Hajduk koji će sigurno u ovom prvenstvu sve poduzeti da budu među prve dvije momčadi na tabeli, jer su to mjesta koja vode u Ligu Prvaka.

- Na početku sam u kratkim crtama predstavio igračima sebe i svoj stručni stožer te našu ideju rada. Istaknuo sam im kako će naglasak biti na svakodnevnoj komunikaciji, što kroz individualne razgovore, a što kroz momčadske sastanke, jer ćemo na taj način najviše upoznati jedni druge i steći dojmove o tome što želimo. Bit je u tome da svi donekle moramo potisnuti svoj ego, jer ćemo se na rad moći fokusirati jedino ako ćemo biti spremni čuti kritiku i korekciju. Možda će nas igrači u određenom trenutku zbog nekih stvari mrziti, ali će sigurno shvatiti da sve ono što radimo, radimo u njihovom interesu ponaosob, pa samim tim i u interesu momčadi. Pripremio sam ih na to da nas čeka puno rada i puno komunikacije te da će biti teških trenutaka, kao i onih ljepših, ali ključ svega će biti da napravimo pravu klapu koja će funkcionirati i znati se nositi kad bude dobro, ali i kad ne bude. Na taj način ćemo dobiti stabilnost s kojom ćemo prije uspjeti napraviti neke stvari kojima težimo. - istaknuo je novi trener Ivan Prelec.

Ključ njegovog uspjeha ipak leži u do sada nesposobnoj upravi, koja je i u ove pripreme i prijelazni rok krenula nepripremljena, a problem je što neko i dobiva plaću za taj nerad. Istra 1961 je ostala bez okosnice s kraja prvenstva Iglesiasa, Fuentesa, Miereza, Galilee, na izlaznim vratima ima još nekoliko igrača koji čekaju pravu ponudu, a naznake za nekim kvalitetnim pojačanjima nema, jer će sve što valja uzeti Osijek, Lokomotiva ili Slaven Belupo, klubovi koji su prije par godina gledali u leđa Istri 1961, ali klubovi koji znaju što rade. Osim toga, klub je ostao i bez lidera u svlačionici, jer su se zahvalili i Tomislavu Čuljku  

Spomenimo da su na prvoj prozivci bili golmani Josip Čondrić, Lovro Majkić i Ioritz Landeta, te igrači Hisa Ramadani (Junior), Toni Burić (J), Donato Bernobić (J), Enbija Shehu (J), Frane Vidović (J), Robert Perić-Komšić (J), Vice Miljanić, Petar Bosančić, Petar Rubić, Markus Pavić, Stephano Silva(J), Marin Grujević, Martin Franić, Antonio Ivančić, Regan Obeng, Octavio Paez (J), Stefan Lončar, Agron Rufati.

Na probi se nalazi sedam igrača i to Tony Macan (J), Marino Bulat (Zagora Unešić), Miroslav Iličić (Orijent), Mate Crnčević (Neretva), Luka Ilinčić (Novigrad), Emanuel Valenta (Jadran Poreč) i Vedran Radman (Jadran Poreč).

Zbog obaveza u reprezentaciji na pripreme će kasniti opravdano Karolis Laukžemis, dok je Arona Sane ozlijeđen pri kraju prvenstva i čeka ga dugi oporavak. Još dva igrača su falila na početku, a to su Julio Rodriguez i Madger Gomes, čiji status još nismo saznali.

Stručni stožer je isto tako uglavnom promijenjen, ostali su samo trener vratara Tihomir Bulat i fizioterapeuti Marijan Brkljača i Kristijan Burić, a tu je i treći fizio Mateo Mirčić. Uz glavnog trenera će još biti njegov tim pomoćni trener Damir Grlić i kondicijski trener Luka Krklješ i to je dobar dio promijena, ali bode u oči novi doktor tima Dejvis Močenić protiv koga nemamo ništa, ali da li to znači da je sada već legenda kluba dr. Dragan Vujović bez riječi i najava maknut iz Istre 1961.

(rex/foto Elvis Malagić)

Facebook komentari