Istra 1961 raskinula s Dukom i Rufatijem, na posudbi Vuk iz Rijeke

I DALJE SE NASTAVLJA NERAZUMLJIV PRIJELAZNI ROK ISTRE 1961
Prijelazni rok u Istri 1961 i dalje postaje nerazumljiv i totalno suprotan od obećanja. Genijalni sportski direktor uspio je napraviti "odličan" potez i doveo je iz Rijeke na posudbu veznjaka Mateja Vuka, ali koji nije mogao imati punu minutažu ni u Interu iz Zaprešića, kako onda može biti pojačanje za Istru 1961. S druge strane Istru 1961 su definitvno napustili Duka i reprezentativac Sjeverna Makedonije Agron Rufati, pa su Puljani ostali na tri stopera, ali vjerojatno je genijalnost u potezima novog sportskog direktora ta da je u Hujberu vidio zamjenu i za lijevog i desnog beka, a odlaskom Rufatija, Einar će ako zatreba (ozljede, žutice) zaigrati i kao stoper.

Sad da se prisjetimo što je Dario Dabac obećavao na predstavljanju.   

"Gazdama se sviđala ideja da Istru 1961 približimo regiji kao što je Alaves u Baskiji, svidjela im se ideja da trener bude Fausto Budicin, svidjela im se priča o omladinskom pogonu, nikakvom presingu o rezultatu, nego o razvoju domaćih igrača. Ja vam neću davati obećanja, ali ja vjerujem da prije mene nitko ovdje nije došao s nekim lošim ciljevima, ali nisu te ciljeve ostvarili, ja ću pokušati ostvariti svoj zacrtani cilj, dati ću maksimalni doprinos tome, 100% sam unutra. Imamo višak igrača na pojedinim pozicijama i manjak na drugim pozicijama, moje mišljenje je da nam trebaju dva-tri igrača koja će nam dati kvalitetu, ostalo ćemo se skoncentrirati na dva-tri mlada igrača od kojih bi u perspektivi za godinu dvije imali koristi. To je u biti neki taj cilj, cijela ta priča ide s mlađim igračima, jer projekt je takav da se baziramo na mlađe igrače, od kojih će u budućnosti i Alaves imati koristi." - rekao je na svom predstavljanju Dario Dabac koji je očigledno kao sportski direktor uspio nadmašiti i samog Morana.

"Mislim da imamo kadar koji je OK, i tu bi trebali dodati 2-3 pojačanja prava iz HNL-a i 2-3 mlađa kao perspektiva u budućnosti. Trenutno imamo 6-7 veznih, ali nemamo krilo, ali to je neka ostavština koju smo dobili. Sigurno neće pet-šest kola odlučiti cijelo prvenstvo, ali mi se nadamo da ćemo se do tada osnažiti na tim pozicijama koje nam fale. Mi svakako nećemo skočiti za svakim igračem koji nam se ponudi." - tako je isto govorio Dario Dabac.

Niti se Istra 1961 osnažila s 2-3 iskusna HNL igrača, niti se osnažila s 2-3 mlađa igrača, niti se Istra 1961 s njime približila regiji, niti nije ispunjeno obećanje da neće biti posudbi, ako nije neka posebna, jedino što je obećano je ispunio, je da nema presinga o rezultatu i da Istru 1961 vodi u ponor druge lige iz kojeg će se biti teško izvući.

(Dorijan Vrkljan)

Facebook komentari