Istra 1961 i RK Arena potpisali ugovor o suradnji

ISTRA 1961 JE ARENI ODMAH POKLONILA KOMPLETNU SPORTSKU OPREMU ZA SVE SELEKCIJE
Pulski nogometni prvoligaš, tj. španjolska grupacija Baskonia-Alaves nakon košarke, odlučila je pomoći i pulskom rukometnom klubu Arena i to muškom i ženskom pogonu. Jučer su ugovor o suradnji potpisali izvršni direktor Istre 1961 Mikel Lauzurica Evolet i predsjednik kluba Stanislav Peharec, uz nazočnost struke i roditelja rukometnog kluba.

Izvršni direktor Istre 1961 Mikel Lauzurica Evolet je istaknuo da je Grupacija Baskonia Alaves, većinski vlasnik Istre 1961, poznata po tome da je prvo postala vlasnikom košarkaškog kluba iz Vitorije, a tek potom nogometnog kluba Alaves. Također, surađuje i s ostalim klubovima iz Vitorije, primjerice rukometnim i klubom hokeja na ledu, ta da je to grupacija koja želi promovirati sport, pa se tog načela drži i u drugim gradovima, u kojima ima svoj klub. Tako im je i u Puli cilj da, u suradnji s ostalim klubovima, promovira sport. Ovdje su tek devet mjeseci, ali žele pomoći i svim ostalim pulskim klubovima, kako bi djeca u Puli imala čim bolje uvjete za sport.

Odmah nakon potpisivanja ugovora o suradnji, Istra 1961 je Areni-Pula poklonila komplete dresova marke Kelme, na čemu im se zahvalio poznati pulski, ali i svjetski somatoped i trenutno predsjednik rukometnog kluba Arena Pula, Stanislav Peharec izjavivši:

- Sad se konačno više nećemo sramiti istrčati na parket. Istra 1961 nam je poklonila sportsku opremu za sve selekcije, od najmanjih do seniora. I to u ovim vrlo teškim trenucima za naš klub, kad smo bili praktično bez opreme. Španjolska je poznata po tome da ima pozitivan odnos prema sportu i zato su postali sportska velesila u brojnim sportovima. Ovi dresovi će nam pomoći da zajedno doprinesemo da djeca ostanu u sportu, jer sportska sredina je zdrava sredina, a Istra 1961 je pokazala da želi da Pula bude grad sporta.

(rex/foto:Elvis Malagić)

Facebook komentari