Istarskom inovatorima tri zlata, srebro i bronca

ODRŽAN PRIJEM ZA INOVATORE U ŽUPANIJSKOJ KOMORI
Danas je u Županijskoj komori Pula održan Susret sa inovatorima, članovima Saveza udruga inovatora Istarske županije nagrađenima na međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2011. Inovatori iz Istre su osvojili ukupno tri zlatne plakete, jednu srebrnu i jednu brončanu, dok je posebno odličje IFIA s titulom „Međunarodni vitez inovatorstva“ Međunarodne federacije nacionalnih inovatorskih organizacija dodijeljeno Đaniju Pincanu, tajniku Saveza udruga inovatora Istarske županije, za njegovo neprekidno djelovanje na poticanju inovatorstva. Sa zlatnom plaketom nagrađeni su Ratko Antić iz Labina za Fasadni okvir za montažu prozora, Maja Ploh iz Medulina za inovaciju The Blue Dolphin medijsku terapiju, te Branimir Ružojčić iz Pule za Elektromotor s permanentnim magnetima namijenjen pogonu malih plovila. Ploh je nagrađena i posebnom nagradom Prvog instituta inovatora i istraživača u Islamskoj Republici Iran. Marčelo Marić i Zoran Černja iz Kanfanara nagrađeni su srebrnom plaketom za Uređaj za bežično uključivanje i isključivanje različitih aparata i uređaja „Interface 4+4“. Brončanom nagradom nagrađen je Nedžad Devović iz Pule za Postupak i uređaj za relaksaciju, opuštanje i poboljšanje općeg stanja zdravlja.
Inovatorima se obratio Pročelnik za gospodarstvo Istarke županije Alen Damijanić koji je čestitao inovatorima i istaknuo da je Župnija napravila program za komercijalizaciju inovacija, te dodijelila 90.000 kuna za 11 inovatora.
Inovatori, te Predsjednik Saveza inovatora Slobodan Buršić i tajnik Đani Pincan zahvalili su se Županijskoj komori i predsjednici Komore Jasni Jaklin Majetić za prijem. (REX)

Facebook komentari