Istarski stožer: Otkazuje se Pula Film Festival

VIJEST POTVRDIO I PFF
Stožer civilne zaštite Istarske županije objavio je kako se Pulski Filmski Festival, unatoč već gotovom programu i najavljenim početkom prodaje karata, ipak ove godine neće održati. I broj planiranih sjedala u Areni bio je znatno smanjen; epidemiološke mjere dopuštale su kapacitet od 1.800 sjedala, iako je kapacitet sjedećih mjesta u parteru i na tribinama, inače bio 3-4 puta veći. No okupljanja s velikim brojem posjetitelja onemogućuju održavanje fizičke distance i time se ugrožava zdravlje stanovništva te se može povećati broj zaraženih. Iz tog je razloga ovaj festival odgođen.

Prenosimo Odluku Stožera civilne zaštite Istarske županije:

"Zbog pogoršanja epidemiološke situacije vezano uz COVID-19 bolest u Republici Hrvatskoj i našem okruženju, potrebno je otkazati sva javna okupljanja i javne manifestacije uključujući Motovun Film Festival, Pula Film Festival i Međunarodni Jazz Festival u Grožnjanu.

Gosti i izvođači na tim manifestacijama dolaze iz zemalja visokog rizika. Prateći događaji okupljanju veliki broj posjetitelja što onemogućava održavanje fizičke distance. U takvim okolnostima teško je provoditi protuepidemijske mjere.

Okupljanja velikog broja ljudi predstavljaju događaje visokog rizika za širenje COVID-19 koronavirusa, što može povećati broj zaraženih i oboljelih u kratkom vremenskom razdoblju i dodatno ugroziti zdravlje stanovništva Istarske županije i opteretiti zdravstveni sustav u županiji"

 

Odluku su potvrdili i iz Pula Film Festivala:

"Dragi prijatelji Festivala,

javljamo vam da se ove godine, poštujući smjernice i upute nadležnih stručnjaka, 67. Pulski filmski festival neće održati u tradicionalnoj formi i sadržaju.

Pulski filmski festival priključuje se općoj društvenoj odgovornosti u svrhu sprečavanja širenja zaraze virusom covid-19.

Tijekom narednih dana, u dogovoru s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske, Festival će obavijestiti javnost o eventualnim alternativnim kanalima održavanja ili prikazivanja festivalskih programa.

U ovom izvanrednom društvenom trenutku, zdravlje publike, gostiju, filmskih autora i medijskih predstavnika zajednički je i jedini prioritet, te je prilagodba programa nužna kako bi poduzeli sve propisane mjere i slijedili upute za sveopću dobrobit."

(Rex)

Facebook komentari