Istarski inovatori zlatni u Poljskoj

NA MEĐUNARODNOM SAJMU INOVACIJA IWIS 2019. U VARŠAVI
I ove godine Varšavska Politehnika bila je domaćin Međunarodnom sajmu inovacija IWIS 2019. Sajam je održan od 14. do 16. listopada 2019 u organizaciji Udruge poljskih izumitelja i racionalizatora te u suradnji s patentnim uredom Republike Poljske i Varšavskim sveučilištem, a sve pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Poljske Andrzeja Dude.

IWIS je najveća međunarodna izložba inovacija u Poljskoj s naglaskom na promicanje znanstvene izvrsnosti, izuma i inovacija. Na ovogodišnjoj izložbi predstavljeno je cca 400 inovacija iz 15 zemalja, uključujući Rumunjsku, Hrvatsku, Indoneziju, Iran, Tajvan, Indoneziju, Moldaviju, Tajland i dr.

Na toj izuzetno značajnoj izložbi istarski inovatori predstavili su se s 2 inovacije i to: Zaštitom pramčanog propelera autora  Duška Frančule iz Jadrerški i Uređajem za održavanje i čišćenje vodenih površina autora Ervina Matića iz Poreča
Ove godine IWIS je posjetio više od 10 000 posjetitelja a među njma  i značajan broj poslovnih ljudi.

Udruga inovatora Hrvatske tradicionalno je predstavljena se selekcijom odabranih inovacija koje su u tekućoj godine izazvale najviše pozornosti na sajmovima inovacija na kojima sudjeluje UIH. Hrvatske inovacije izložene na ovogodišnjem IWISU ostvarile su zapažene rezultate, dok su izuzetni uspjeh postigle inovacije istarskih inovatora:  

- Uređaj za održavanje i čišćenje vodenih površina Ervina Matića nagrađen je zlatnom medaljom,  
- Zaštita pramčanog propelera Duška Frančule nagrađena je također zlatnom medaljom.
 
Inovacije na Sajmu zastupao je Zoran Barišić, koji je na poziv Organizatora tradicionalno sudjelovao i u radu Ocjenjivačkog suda. Ovo izlaganje samo je još jedan dokaz o kvaliteti inovacija koje Savez udruga inovatora Istarske županije izlaže na međunarodnim izložbama.

(rex)
    

Facebook komentari