Istarska županija zbog stope razvijenosti ne može konkurirati za školske marende

HUMANITARNA UDRUGA 'POKLONI MI BUDUĆNOST' NASTAVLJA S HUMANITARNOM AKCIJOM
Istarska županija zbog stope razvijenosti koja prelazi 75% ne ulazi u projekt sufinanciranja školskih marendi koji Ministarstvo socijalne politike i mladih provodi u sklopu natječaja Europske unije.

Kako doznajemo od Anje Stante Hajdarević voditeljice Humanitarne udruge 'Pokloni mi budućnost', iz Pule, prošle je školske godine Ministarstvo s 164.806,76 kuna sufinanciralo školske marende za više od 60 djece iz šest istarskih osnovnih škola.

Udruga 'Pokloni mi budućnost' je dio marendi sufinancirala donacijama građana i obrtnika, koji su se rado odazvali ovoj humanitarnoj akciji, pa su djeca osim doručka, u školi dobila i ručak. Važno je napomenuti da se ovdje ne radi o djeci koja se nalaze u socijalnom programu, već o djeci koja zbog raznih drugih razloga, najčešće iznenadnih financijskih poteškoća u obitelji ostaju uskraćena za topli obrok u školi.

Obzirom da Istarska županija za iduću školsku godinu neće konkurirati u natječaju EU, Zaklada 'Hrvatska za djecu' će kako za ostale županije koje neće sudjelovati o u ovom natječaju, tako i za Istarsku županiju osigurati sredstva za potrebitu djeca koja ne ulaze u socijalni program.

Humanitarna Udruga 'Pokloni mi budućnost će se priključiti akciji, te će i dalje prikupljati humanitarna sredstva od građana i obrtnika.
'Građani su vrlo senzibilizirani za potrebe djece pa često dobivamo uplate kojima netko pokrije godišnji školski obrok za jedno dijete', rekla nam je Stanta Hajdarević, te pojasnila kako je dnevna cijena marende 8, mjesečna 160, a godišnja 1.600 kuna po djetetu.

Pozvala je sve one koji žele uplatiti određeni iznos da to učine na broj računa:
Humanitarna udruga 'Pokloni mi budućnost'
Verudela 8, Pula 52100
Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR0923400091110648806

(Piše: Doris Floričić/Foto: Doris Floričić)

Facebook komentari