IRONMAN 70.3 Pula u nedjelju donosi prometnu preregulaciju

POGLEDAJTE I INFORMIRAJTE SE
Zbog velikog interesa čitatelja, donosimo još jednom informaciju o prometnoj preregulaciji prometa u Puli i južnoj Istri tijekom 3. izdanja međunarodne utrke izdržljivosti IRONMAN 70.3 Pula, u kojem sudjeluje 1400 pojedinačnih natjecatelja iz 50 zemalja svijeta.

Parkiralište na Karolini u Puli od srijede uvečer ušlo je u postavljanje logistike ove manifestacije, te građani ondje, kao i pri drugim sajmovima na Karolini, ne mogu parkirati svoja vozila. Također, od četvrtka 14. rujna zatvara se za građane i parkiralište na Verudeli, kod stražareve kućice. Građani do subote mogu parkirati na Verudeli unutar poluotoka, uokolo hotela.

U Puli će, u nedjelju 17. rujna od 10 do 16.30 sati biti zatvorena prometnica Verudela - semafor Zlatne stijene, a do 17.30 sati i cijela Ulica Veruda i Lungomare te ulice Stoja, Fižela, Revelanteova, sv. Polikarpa i Bečka. Od 10 do 12 te od 12.45 do 17.30 sati u te se ulice neće moći niti ući niti izaći sa zapadnog dijela Stoje, dok će se s južnog izlaziti kroz Ulicu Valsaline djelomičnim propuštanjem prometa od 12.45 do 17.30 sati. Također, dionica prema Velom Vrhu bit će zatvorena od 10 do 19 sati. Tijekom trkačeg dijela natjecanja, od 10 do 19 sati u cijelosti će biti zatvorena Flaciusova, Riva, Ulica svetog Petra, Istarska od raskrižja s Ulicom dubrovačke bratovštine do Arene, te Ulica starih statuta.

Zbog biciklističke trase utrke do Svetvinčenta i natrag, za promet će od 10 do 13 sati biti zatvorena dionica Veli Vrh - Vodnjan, od 10 do 14 sati Vodnjan - Svetvinčenat, od 10.30 do 14.30 sati Svetvinčenat - Rajki, od 11 do 14.30 sati Rajki - Orihi - Glavani, od 11 do 15 sati Glavani - Stancija Guran, od 11.30 do 15.30 sati Stancija Guran - Marčana - Loborika, od 11.30 do 16 sati Loborika - Valtura - Šišan te od 12 do 16.30 sati Šišan -Šikići - Medulinska cesta - kružni tok Crodux na obilaznici - semafor Zlatne stijene. Na određenim točkama pod nadzorom djelatnika policije bit će moguće prijeći cestu, ali samo na Stoji te prema Banjolama i Šišanu.

Obilazni pravci na relaciji Pula - Labin su Pula - Vodnjan - Bale - Sošići - Kanfanar - Žminj - Barban - Labin. Dionica Medulin - Pula može se odraditi od Medulina kružnim tokom kod sportskog aerodroma Medulin, na petlju Pula na ulasku na Ipsilon, Šijanskom cestom do Pule. Obilazno od Zračne luke Pula do Labina može se preko petlje Pula (ulazak na Ipsilon) na Šijansku cestu, Ulicom prekomorskih brigada (obilaznicom) i nastavkom po prvom spomenutom obilaznom pravcu prema Labinu.

(rex)

Facebook komentari