Ipak sretan kraj za brod izgrađen u Tehnomontu

NIZOZEMSKI TERETNJAK TEGLE DVA NORVEŠKA TEGLJAČA, A PLOVILO "AQS TOR" JE U BLIZINI
Čini se da će dramatični događaji vezani uz brod Eemslift Hendrika koji pluta nedaleko norveške obale ipak imati sretan kraj, piše Slobodna Dalmacija.hr u svojoj rubrici More.

Podsjetimo, nizozemskom teretnom brodu Eemslift Hendrika otkazao je glavni stroj u trenutku kada je prevozio i tri plovila izgrađena u domaćim hrvatskim brodogradilištima. Iz helikoptera su se iskrcali posebno obučeni spasioci iz Nizozemske koji su preuzeli upravljanje brodom kojega, po najnovijim informacijama, tegle dva norveška tegljača.

Tegljače je iznajmila nizozemska spasilačka kompanija Smit Salvage. Smit Salvage podružnica je tvrtke za pomorske usluge Boskalisa koji je vodio operaciju spašavanja Ever Givena u Sueskom kanalu.

Skupo plovilo kliznulo u more

Također, plovilo "AQS TOR" izgrađeno u pulskom "Tehnomontu" kliznulo je s palube u more, ali se, srećom, nije prevrnulo. Kako javljaju norveški mediji, novoizgrađeno plovilo vrijedno 6,6 milijuna eura nalazi se nedaleko broda Eemslift Hendrika, a norveška tvrtka Moen Marin As koja ga je naručila angažirala je zasebnu tvrtku kako bi ga preuzela.

Akcija spašavanja mogla bi završiti do kraja današnjeg dana. Dobra vijest je i da se nevrijeme smirilo pa će Eemslift Hendrika najvjerojatnije bez većih teškoća biti otegljen u mirnije vode.

(rex)

Video vezan uz članak

Facebook komentari