Inovacija Ervina Matića iz Poreča uspješna u Ženevi

SREBRNA MEDALJA NA 47. MEĐUNARODNOM SALONU INOVACIJA GENEVA 2019
Na ovogodišnjem 47. Međunarodnom salonu inovacija GENEVA 2019 koji se održavao od 10. do 14. travnja 2019. u „palexpo“ predstavilo i se 11 izabranih hrvatski inovatora i inovativnih tvrtki.

Na ovom internacionalnom salonu predstavilo se i Društvo inovatora Pula i Savez udruga inovatora istarske županije-Pula s inovacijom Ervina Matića iz Poreča a s nazivom „Samohodni uređaj za čišćenje vodenih površina od sitnog otpada ili drugih plutajućih tvari bez potrebe direktnog upravljanja strojem", odnosno automatsko ostvarivanje čišćenja bez, ili s minimalnim brojem operatera uz znatno skraćivanje vremena i opreme potrebnog za izvršenje postupka održavanja čistoće vodenih površina. Ervin Matić svoju inovaciju izlagao je uz potporu Grada Poreča i Istarske županije upravnog odjela za gospodarstvo.

Sudjelovanje na Sajmu već tradicionalno organizira Udruga inovatora Hrvatske u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i partnerom Hrvatskom gospodarskom komorom te Savezom udruga inovatora Istarske županije Pula.
Ove se godine u Ženevi na deset tisuća četvornih metara predstavljalo ukupno 1000 inovacija iz 40 zemalja svijeta, a sajam je pogledalo više od 60 tisuća, uglavnom poslovnih, posjetitelja. Izložene inovacije ocjenjivao je međunarodni ocjenjivački sud od 55 članova iz zemalja sudionica na izložbi. 
Ocjenjivački sud inovaciju Uređaj za održavanje i čišćenje vodenih površina Ervina Matića iz Poreča nagradio je srebrnom medaljom.

Kako kaže Đani Pinzan, predsjednik Društva inovatora Pula, ove se godine dogodila se jedna interesantna situacija tako da je iz Francuske izložena inovacija koja ima istu funkciju kao i inovacija Ervina Matića iz Poreča.
Hrvatske inovatore na sajmu je posjetila i novoimenovana veleposlanica RH u Švicarskoj Konfederaciji gospođa Andrea Bekić. S obzirom na velik broj poslovnih ljudi koji je posjetio izložbu i iskazanog poslovnog interesa  očekuje s pravom dobre poslovne rezultate u daljnjim kontaktima.

(REx)

Facebook komentari