Inicijativa “Neka otpad otpadne” organizira projekcije eko tematike

DC ROJC, PULA, SRIJEDA, 9.9. U 19 SATI
U srijedu, 9. rujna, u unutarnjem dvorištu Društvenog centra Rojc u Puli s početkom u 19 sati, održat će se prvi događaj inicijative "Neka otpad otpadne!". Aktivnosti se održavaju u sklopu projekta "System:Reset" (ICEY - GND) kojeg Zelena akcija provodi s mrežom Young Friends of the Earth Europe. Aktivnost je sufinancirana sredstvima programa Europske unije Erasmus+.

Inicijativa "Neka otpad otpadne!" je od samog početka osmišljena tako da se kroz edukativne sadržaje promovira održivi način života. A ima li boljeg upoznavanja problematike nego uz film i osvježavajuće piće?

Kao uvod u problematiku gledat će se 20-minutni film redatelja Louisa Foxa "The story of stuff" tek onda slijedi zvijezda večeri , novi film sniman tri godine "The story of plastic", redateljice Deiae Schlosberg. Film koji ukazuje kako je plastično zagađenje problem od samog početka proizvodnje, pa sve do 'kraja' gdje završava kao ogromna prijetnja našem morskom ekosustavu i cijeloj planeti, ali nam i otkriva kako plastično zagađenje možemo riješiti zajedno!

(Rex)

Facebook komentari