INA razvila posve novi dezinficijens

DEZINFICIJENS ĆE SE MOĆI KUPITI NA BENZINSKIM POSTAJAMA
Dobra vijest stigla je iz Ine, čiji su stručnjaci u samo nekoliko dana uspjeli razviti posve novi dezinficijens koji će se pod komercijalnim nazivom Dezinol, naći u maloprodaji na svim Ininim prodajnim mjestima već krajem ovog tjedna, u pakiranjima od 0,6 litara.

U jeku epidemije koronavirusa dezinficijensi su postali vrlo deficitaran proizvod, pa su u Ina Mazivima odlučili razviti vlastito dezinfekcijsko sredstvo koje je prvobitno trebalo biti namijenjeno isključivo za interne potrebe kompanije. Uvidjevši da dezinfekcijskih sredstava općenito nedostaje na tržištu, uslijed sve složenijeg stanja uzrokovanog epidemijom, u kojemu su mnoge zemlje odlučile zabraniti izvoz ovih, sada strateških proizvoda, u Ini su odlučili proizvod plasirati na tržište.

Dezinficijens za površine Ina Dezinol u potpunosti su razvili stručnjaci iz Ina Maziva, a proizvod je već odobren i od strane Ministarstva zdravstva.

S obzirom na trenutačnu situaciju s koronavirusom, kompanija će dio proizvoda, ukupno 720 litara dezinficijensa, donirati Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske.

(REX)

Facebook komentari