Imamo 22 pozitivna nova bolesnika, ukupno 657

TISKOVNA KONFERENCIJA NACIONALNOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE
Na popodnevnoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite, ministar Vili Beroš je rekao da od jutros ima novih 22 oboljelih, što sada iznosi 657 zaraženih osoba u Hrvatskoj. Preminula je i peta osoba i to u Karlovcu.

"Imamo 22 pozitivna nova bolesnika, ukupno 657 bolesnika. U 24 sata to je 71 bolesnik.", rekao je ministar Beroš.

"Nažalost, jedan od bolesnika je preminuo. Imao je povišeni krvni tlak, to je jedna od rizičnijih bolesti za infekciju koronavirusa. Oni koji imaju neke kronične bolesti su u velikom riziku i trebaju se jako paziti.", rekla je šefica Zarazne Alemka Markotić, dodavši da nema novih pacijenata na respiratoru.

Što se statistike tiče, šef HZJZ-a Tomislav Capak je rekao da je 3135 bliskih kontakata zaraženih, 20.070 ljudi je u samoizolaciji.

"U Zagrebu se nalazi 240 respiratora u Zagrebu, a dio od 102 je raspodjeljen. U Rijeci imamo 55, raspodijelili 25, u Splitu imamo 112 respiratora, od čega smo 13 preraspodijelili i na kraju u Osijeku imamo 95. a preraspodijelili smo 27, a imamo još i 300 transportnih respiratora" - rekao je Beroš.

542 zdravstvena djelatnika u samoizolaciji, a bilo je 3290 dojava o kršenju samoizolacije, a policija je utvrdila 865 slučajeva kršenja samoizolacije. Ministar Božinović je za sve kršitelje najavio kazne, ali je i pohvalio većinu građana koji se drže uputa i mjera Stožera.

"Ulazimo u kritično važno razdoblje sljedećih nekoliko tjedana. Moramo izdržati u ovom režimu. Molimo građane da ne izlaze bez prijeke potrebe", rekao je Božinović.

(rex)

Facebook komentari