Šiljeg: Zid oko Uljanika bio je toliko visok da mu nitko izvan Pule nije mogao pristupiti

HDZ ISTRE: DRŽAVA JE U GOTOVO TRI DESETLJEĆA ZA ULJANIK UPLATILA 8,3 MILIJARDE HRK
Predsjednik ŽO HDZ-a Istarske županije Jurica Šiljeg poslao je priopćenje u svezi stečaja Uljanika, a priopćenje u cjelosti prenosimo:

''Gospodo, Vlada zadnjih godinu dana ulaže sve napore da spasi Uljanik kojim se vi 20 godina haračili. Vaš je plan bio Pula kao Monte Carlo, luksuzni resorti i jahte, a u taj se model Uljanik nikako nije uklapao.

Sve to dokazuju Jakovčićeve izjave o ideji preseljenja Uljanika – “Preselit ću Uljanik samo ne znam gdje”, prostorni planovi, isplate državnih jamstava za brodove koji nikad nisu ni trebali postojati.  

IDS u vrijeme Kukuriku koalicije, svojom ucjenjivačkom pozicijom, privatizirao je Uljanik. Doveli su Rossandu na čelo Uprave i Končara na mjesto strateškog partnera te time zabili zadnji čavao u lijes Uljanika.

Pitam Vas što se vi napravili u zadnjih godinu dana? Kakva je uloga Flega i Miletića u spašavanju Uljanika ili se sve svelo na medijsku kampanju koja ima za cilj stvaranje dojma o vanjskom neprijatelju. Zašto je IDS u vrijeme Kukuriku koalicije inicirao i proveo privatizaciju Uljanika te time smanjio utjecaj države? Tko je stvorio Rossandi i Končaru preduvjete za gašenje brodogradnje?

Pojasnite to poreznim obveznicima!

Objasnite zašto je Jakovčić bio u Nadzornom odboru Končareve tvrtke Afarak od 2013. godine.  Zašto mu je po toj osnovi isplaćeno više od od 2,2 milijuna kuna?

Vlada je bila realna od početka – nema tog poreznog obveznika, građana i birača, u Istri ili bilo gdje drugdje koji će reći da je to normalno. Isplaćena su državna jamstva, nema novaca, nema brodova!  Odgovorni za to nisu u Zagrebu, Briselu ili Kini, nažalost oni su s naše strane Učke.''

(rex)

Facebook komentari