Igor Cvitanović: Bez rezultata naša priča ne bi imala svrhe

NAJAVA DANAŠNJE UTAKMICE INTERA I ISTRE 1961 (PETAK, 15. OŽUJAK U 18 SATI)
Ako se za neku utakmicu može reći biti ili ne biti, onda je za Istru 1961 ova u Zaprešiću, koju ne smiju izgubiti ni pod rubrikom ''razno''. Porazom protiv Intera, domaćin bi otišao na 7 bodova prednosti što bi bilo poslije vrlo teško sustići i šanse da se izbjegnu kvalifikacije bile bi male.

- Očekujemo tri boda, kako bi prihvatili priključak s ostalim ugroženim klubovima, iako je teško to reći nakon Gorice, gdje smo imali ista očekivanja - rekao je na početku novi trener Istre 1961 Igor Cvitanović naglasivši da su unatoč porazu i teškoj situaciju, njegovi igrači vrlo nadahnuto trenirali i velikom željom da sve isprave u Zaprešiću.

Na pitanje da li je skautirao protivnika ili se oslanja samo na igru svoje momčadi, Cvitanović je rekao da je njemu najvažniji spoj jednog i drugog, s malo većom pažnjom na svoju ekipu, a siguran je da ova momčad Istre 1961 ima kvalitetu i da će se ubrzo podignuti.

Što se igračkog kadra tiče, od njegovog dolaska najveći je gubitnik Arona Sane koji već drugu utakmicu neće igrati ni biti na klupi.

- Sane je odigrao 19 utakmica u dosadašnjem tijeku sezone, 18 kao starter i jednom je ušao kao rezerva. Dobio je najviše prilika od svih igrača koji igraju na toj poziciji, ali nije bio na nivou na kojem je trebao biti te nije zabio nijedan pogodak i upisao samo jednu asistenciju. Njegovo izostavljanje iz momčadi ne znači da mu u budućnosti neću dati priliku, ali vrijeme je da vidimo na djelu i neke druge igrače. Nkololo je ovaj tjedan dobro trenirao i stoga će dobiti šansu na desnom krilu - rekao je Cvitanović, te dodao o igračkom kadru:

- Laukžemis i Fuentes su u punom treningu i podijelit će minutažu na poziciji napadača. Laukžemis je u prednosti jer je ranije krenuo s ozbiljnim radom, no Fuentes će sigurno ući u igru s klupe. Što se tiče Miereza, on nam se lagano priključuje i od ponedjeljka će ući u puni trening te bi za utakmicu s Hajdukom, koja slijedi nakon reprezentativne stanke, trebao biti u konkurenciji. Perić-Komšiću sam rekao u razgovoru da ga prebacujemo u juniore, da si vrati samopouzdanje, koje je možda izgubio, jer je ubačen u vatru kao jedini napadač, iako je vrlo mlad i nekoliko promašaja ga je malo psihički umorilo. U juniorima bi trebao da sredi glavu od velikog pritiska i da se vrati u pucačku formu. U Puli ostavljam i Iglesiasa, koji protiv Gorice nije ispunio ono što sam od njega tražio, jer sam mu rekao da igra ofenzivnije, a on se stalno vraćao nazad i s tim pristupom nisam zadovoljan, zbog toga sam i izvadio Lončara, da s Iglesiasom dobijem još jednu forcu prema naprijed, nisam to dobio i sad tražimo neko drugo rješenje, pa da vidimo tko će isplivati. S druge strane svidjelo mi se kako je Bruno Savio odigrao na lijevom krilu i od njega očekujem jako puno.  

- U Zaprešiću čemo vjerojatno igrati u sustavu 4-1-4-1, a očekujem od svojih igrača kada krenemo u napad da to radimo sa šest igrača, jer mi moramo juriti rezultat, a bez rezultata, naša priča ne bi imala svrhe. - izjavio je Igor Cvitanović

O tjelesnoj pripremi igrača Igor Cvitanović je rekao da ne voli trenere koji dođu u novi klub i kažu kako su zatekli nespremnu ekipu, po njemu to je alibi, a i nije fer prema radu prijašnjeg trenera i stručnog stožera.

- Zadovoljan sam sa spremom igrača, jedino mogu reći da ću ja raditi drugačije od prijašnjih trenera, imam drugačiji način rada i to je to. - naglasio je Cvitanović.

Na pitanje o stoperskim pozicijama Cvita je kazao da se zaoštrila konkurencija na toj poziciji, i da je sada Rimane ispred Julia Rodrigueza, kojeg pak vidi u sastavu protiv Hajduka, ali je još daleko do tog susreta, a napomenuo je da ne smijemo tu zaboraviti niti Rufatija.  

Bivši igrač Intera Regan Obeng je rekao da ne smiju se osvrtati na to štop je bilo prije, cilj im mora biti pobjeda u koju on vjeruje, jer su naporno radili cijeli tjedan i očekuje da će se to vidjeti na terenu u Zaprešiću.

Na put su krenuli Čondrić, Landeta, Maicon, Rubić, Rodriguez, Bosančić, Einar, Fuentes, Laukžemis, Ndi, Nkololo, Franić, Grujević, Lončar, Pavić, Rimane, Regan, Savio, a očekivani sastav je Čondrić, Grujević, Rimane, Bosančić, Pavić, Einar, Lončar, Regan, Ndi, Nkololo, Laukžemis.

(Dorijan Vrkljan)

Facebook komentari