Hvala Alaves, hvala Kerejete, hvala Qurejete, hvala Dabac i ostali…

ISTRA 1961 - VARAŽDIN 0:1
Istra 1961 je kao što se nažalost i očekivalo, nakon ovako katastrofalno loše urađenog prijelaznog roka, u kojem je sportski direktor Dabac izgleda nadmašio Morana, i Calderona zajedno, izgubila od Varaždina na Drosini. Nama navijačima Istre 1961 bilo je teško gledati nemoć momčadi u trenutku kada su gubili i kada očekuješ da nešto naprave, ali limitiranost je došla do izražaja, pa možemo samo zahvaliti Gedeonu Guzini koji ipak pokazuje da i u Puli se može igrati prvoligaški nogomet. Da poraz ne bude sam sa sobom, pobrinula se ozljeda Arona Sanea koji će vjerojatno izostati u Gorici, kao i Blagojević koji je dobio treći žuti. Da ne budemo do kraja zlobni: uz Guzinu moramo još jednom pohvaliti malog Lisicu, koji je pokazao svoj potencijal, dok ćemo jedinog novopridošlog igrača Hujbera još morati pričekati da dokaže da je pojačanje, jer to mu danas nije pošlo za rukom.

U 9. minuti prva velika prilika za Istru 1961 ali ju je nespretni Lončar upropastio nakon sjajnog dodavanja glavom Guzine, koji danas nije imao s kime igrati, gospodo Kerejeta i Dabac. U 24. minuti Blagojević ubacuje loptu iz slobodnjaka prema kaznenom prostoru, najviši je Rafa Paez koji odlično glavom upošljava Tomaševića koji s dva-tri metra glavom ili ramenom nes(p)retno puca preko gola. U 37. minuti nakon ubačaja Japanca Itsuki Urate iz kornera, Matej Senić zabija gol glavom nakon što je ostao usamljen u gužvi na petercu. U 41. minuti velika prilika Istre 1961 za izjednačenje, Gedeon Guzina je iskoristio dobar dubinski ubačaj, ali njegov polulob rukometnom obranom brani Zelenika.

Kad smo očekivali u drugom dijelu goropadnu Istru 1961, dobili smo kamilicu s jednom jedinom polušansom u 84. minuti kada Hujber puca preko gola. Varaždinci su prijetili preko Benka u 49. minuti, ali Majkić odlično brani. U zadnjih 10 minuta utakmice Drožđek je dobrano iznervirao svog trenera Toplaka nakon što je promašio dva zicera, jedan u 84. minuti, drugi u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Istra 1961 – Varaždin 0:1 (0:1), Strijelac: 0:1 Senić (37)

Istra 1961: Majkić, Hujber, Tomašević (od 85. Perić-Komšić), Paez, Sergi, Galilea, Blagojević (od 71. Ivančić), Sane (70. Lisica), Lončar (55. Fuentes), Gržan, Guzina.

Varaždin: Zelenika, Memija (od 73. Petković), Novoselec (od 17. Grgec), Stolnik, Urata, Senić, Đurasek (od 78. Skorup), Kolarić, Mehdikhani (od 73. Delić), Obregon (46. Benko), Drožđek.

(Dorijan Vrkljan / foto Elvis Malagić)

Facebook komentari