HUT: “Pozdravljamo otvaranje turističkih objekata sa svim sadržajima u svibnju”

HRVATSKA UDRUGA TURIZMA OČEKUJE DEFINIRANJE ZDRAVSTVENIH OKVIRA ZA RAD TE OTVARANJE GRANICA
Hrvatska udruga turizma, krovna udruga turističkog sektora, pozdravlja početak popuštanja mjera ograničavanja gospodarskog i društvenog života, čime je omogućeno da će od 11. svibnja moći ponovo funkcionirati hotelski i kamping kapaciteti sa svim sadržajima.

HUT je nadležnim tijelima dostavio konkretan prijedlog izmijenjenih operativnih procedura u hotelima i kampovima koje osiguravaju održavanje visokih zdravstvenih normi, a istovremeno osiguravaju maksimalno moguće ugodno iskustvo naših gostiju te u tome očekujemo podršku nadležnih institucija i epidemiologa, a što prije i formalno donošenje preporuka. Ključno je da okvir operativnog funkcioniranja svih pružatelja usluga u turizmu stvori kvalitetne uvjete za realizaciju sezone, koliko je to god moguće u ovim izmijenjenim uvjetima.

"Zahvaljujemo predsjedniku Vlade na osobnom angažmanu i kontaktu s predsjednicima Vlada zemalja koje su naša glavna emitivna tržišta oko nalaženja načina putovanja kao bitnog preduvjeta za realizaciju ovogodišnje sezone, a zahvaljujemo i svim članovima Vlade koji u svojim resorima razmišljaju na koji način mogu potaknuti turistički promet. Naše članove i turističke djelatnike diljem zemlje raduju vijesti o skorom otvaranju granica prema najznačajnija emitivnim tržištima jer smo, unatoč svim ograničenjima, spremni maksimalno kvalitetno odraditi i ovu turističku sezonu." istaknuo je direktor HUT - a Veljko Ostojić.

(REX)

Facebook komentari