Humanitarna akcija “Umjesto Dana narcisa 2020”

AKCIJA KLUBA ŽENA LIJEČENIH OD KARCINOMA DOJKE "GEA"
Izvanredna situacija koju nam je donijela epidemija koronavirusa uvelike se odrazila na rad udruga. Klub žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula koji se profilira u udrugu žena oboljelih od malignih bolesti, suočen je s manjkom financijskih sredstava zbog čega je upitno daljnje provođenje savjetovališta onkologa, psihoterapeuta, farmaceuta, fitoterapeuta kao i  limfne drenaže i ostalih programa psihosocijalne podrške koji su za članove potpuno besplatni. 

Kako bi nastavili pružati podršku limfne drenaže, ali i nastavili s radom svih savjetovališta, Udruga "Gea" humanitarnu akciju „Umjesto Dana narcisa 2020“, koja će se provoditi od 9. do 19. lipnja 2020. na facebook profilu Kluba Gea Pula

Građani će moći donirati Geu i za sebe ili kao poklon dragoj osobi, izabrati unikatne radove koje su izradile članice udruge na kreativnim radionicama, ali i radove umjetnika, unikatni nakit, majice, večeru za dvoje, izlet, dentalne usluge, uljepšavanje noktiju, frizuru, vino i još puno toga. 

Radovi će vrijediti određeni broj bodova te će zainteresirani moći „bidati/licitirati“ veći broj bodova koji će ustvari biti iznos koji žele donirati. Osim toga građani će donacijom od 30 bodova moći izabrati poklon iznenađenja. Radove i pokloni iznenađenja moći će se nakon 19. lipnja preuzeti u prostorijama Gea Pula u Nobileovoj ulici br. 1, svaki dan od 10 - 12 sati. 

Za one koji žele donirati Geu, a nisu na Facebooku svoje donacije mogu uplatiti na broj računa IBAN: HR1524070001500008268 ili se javiti u njihove prostorije i preuzeti poklon iznenađenja. Kako bi olakšali uplatu donacije generirali su i QR kod tako da se uplata može izvršiti putem internetskog bankarstva, u svega nekoliko klikova. Vjerujemo da će se veliki broj građana odazvati njihovoj akciji i pomoći da Gea opstane u ovim teškim vremenima. 

"A Klub Gea nastoji se odužiti građanima nastojanjima da olakša oboljelima u svim segmentima. Kako smo u kontaktu s onkološkim bolesnicima uvidjeli da nemaju potrebne informacije o materijalnim pravima koja tijekom liječenja mogu ostvariti, naš je mali tim prikupio sve korisne informacije te smo osmislili letak „Prava onkoloških bolesnika“. Dodatne obavijesti o pravima i potrebnoj dokumentaciji građani mogu pronaći na web stranici http://www.geapula.hr. Zahvaljujemo djelatnicama Centra za socijalnu skrb Pula na savjetodavnoj pomoći prilikom izrade letka, kao i lektorici Marijeti Matijaš koja je besplatno lektorirala tekst. U suradnji i uz financijsku podršku Upravnog odjela za talijansku nacionalnu manjinu i druge etničke skupine Istarske županije, letak je preveden na talijanski jezik, a isto ćemo učiniti i s internetskom stranicom www.geapula.hr . " - naglasile su članice Udruge.

Osim potrebe za prikupljanjem neophodnih financijskih sredstava za rad udruge želimo podsjetiti žene na važnost preventivnih pregleda i samopregleda dojke. Bolest se može dogoditi svakome i nažalost statistički podaci pokazuju da će svaka deveta žena Istri oboljeti od raka dojke. 

"Otvoreni smo se sve kojima je pomoć potrebna! Za sva pitanja, informacije ili pomoć dostupni smo putem adrese e-pošte: info@geapula.hr i broja tel. 097 6298 221. Osim građana, pozivamo i pravne subjekte koji su prepoznali naš rad da nam donacijama pomognu da prebrodimo ovu tešku godinu." - kažu u Udruzi Gea.

„Dan za pregled, godine za život“, odvojite jednom mjesečno pet minuta za samopregled dojke, ako uočite promjenu na vašim dojkama, nazovite svog liječnika, napravite ultrazvuk ili mamografiju jer rak je izlječiv ako se na vrijeme otkrije.

(rex)

Facebook komentari