Hrvatska U-16 reprezentacija nastavila pobjednički niz

2. DAN TURNIRA "VLATKO MARKOVIĆ": CRNA GORA : HRVATSKA 0:2
Hrvatska U-16 reprezentacija nastavila je pobjednički niz na drugom izdanju Međunarodnog turnira "Vlatko Marković" u Osijeku. Izabranici Tomislava Rukavine u drugoj su utakmici bili uspješniji od vršnjaka iz Crne Gore (2:0) i napravili veliki korak prema osvajanju prvog mjesta u skupini i plasmanu u finale.

Hrvatska je povela u osmoj minuti iz kaznenog udarca koji je uspješno realizirao kapetan Žiković, a sve dvojbe o pobjedniku razriješio je u 55. minuti Kegalj.

"Lijepo je ostvariti još jednu sigurnu pobjedu na turniru. Doduše, iako to konačni rezultati možda ne sugeriraju, i Katar i Crna Gora pokazali su se kao ozbiljni protivnici. Utakmica s Crnogorcima je bila prilično rastrgana, možda je u našoj igri bili malo više pogrešaka, negoli smo to očekivali, ali bili smo čvrsti u obrambenom bloku pa nam protivnik nije stvorio ozbiljniju priliku. Ruku na srce, nismo ni mi nešto posebno kreirali, ali postigli smo pogotke u pravom trenutku i u nastavku se razigrali pa smo mogli ostvariti i uvjerljiviju pobjedu.", kaže pomoćni trener hrvatske reprezentacije Elvis Brajković koji očekuje da momčad bude na razini i u posljednjoj utakmici u skupini protiv Bugarske.

"Pruža nam se prilika zadržati prvo mjesto i ostvariti plasman u finale. Bez obzira na to što nam je rezultat bitan, u obje smo utakmice koristili velik broj igrača. Naravno da bismo voljeli osvojiti turnir, ali nastojimo svima pružiti priliku, jer želimo vidjeti njihove mogućnosti da bismo znali na koga možemo računati u budućnosti. Bugarska? Pogledali smo ih jedno poluvrijeme, sve su momčadi dosta izjednačene, agresivne, čvrste. Vjerujem da ćemo se dobro postaviti i opet biti na visokoj razini.", zaključio je Brajković.

Hrvatska posljednju utakmicu u skupini igra danas od 16.45 sati protiv Bugarske na stadionu NK-a Elektra.

CRNA GORA - HRVATSKA 0:2 (0:1), Strijelci: 0:1 Žiković (8'-11m), 0:2 Kegalj (55'). 

HRVATSKA: Klarin, Čaić (59' Perković), Žiković, Prekodravac (68' Cvetko), Cukon (68' Sekulić), Zvonarek (59' Kapulica), Travaglia (68' Duduković), Vrbančić (53' Kegalj), Plavec Marković (53' Majdančić), Brajković (41' Gec), Žlibanović (59' Ivković). Izbornik: Tomislav Rukavina.

Skupina A:

Rezultati 2. kola: Katar - Bugarska 2:1, Crna Gora - Hrvatska 0:2. Poredak: Hrvatska 6, Bugarska 3, Katar 3, Crna Gora 0. 3. kolo (petak 25.9.): Katar - Crna Gora (12.15, NK Elektra), Hrvatska - Bugarska (16.45, NK Elektra). 

Skupina B: 

Rezultati 2. kola: Rumunjska - Sj. Makedonija 4:2, Zambija - BiH 2:1. Poredak: Rumunjska 4, Zambija 3, BiH 1, Sj. Makedonija 0. 3. kolo (petak 25.9.): Rumunjska - Zambija (10.30, NK Grafičar), BiH - Sj. Makedonija (15, NK Grafičar).

(rex/foto HNS)

Facebook komentari