Hrvatska remizirala sa Češkom

ŽENSKI NOGOMETNI CUP 2013
Nova izbornica ženske nogometne reprezentacije Hrvatske Marije Damjanović startala je remijem protiv favorizirane ekipe Češke. Nakon petnaestak minuta ispipavanja snaga Hrvatska je imala prvu priliku preko Joščak ali je na mjestu bila golmanica Češke Zvelebilova.Nakon toga gošće su zaprijetile u više navrata preko svoje najbolje igračice Divišove, ali ni jednom nije uspjela poentirati. Četiri ''lude''minute su bile od 34. do 37., a sve je započelo u 34.minuti kada je Kalamiza prešla golmanicu Češke došla na pet metara do prazne mreže, ali dok je razmišljala kako ubaciti loptu u praznu mrežu, stoperica gošći joj je uspjela izbiti loptu. kazna je došla već u prvom napadu Češke kada je gol postigla Cvernova, ali samo minut kasnije nakon jedne gužve Kalamiza ispravlja svoju prošlu grešku i glavom ubacuje loptu u mrežu. U drugom dijelu osim jedne sjajne akcije Divišove i dobre obrane Doris Bačić, nismo puno vidjeli, a vjerojatno je tomu pridonijelo i puno izmjena. U prvoj utakmici turnira reprezentacija BIH se dobro oduprijela najvećim favoritkinjama turnira Rusiji primivši samo jedan gol nakon greške Aide Hadžić, a Tarakhova je grešku iskoristila i donijela je radost Ruskinjama. Sutra u Vodnjanu igraju Slovačka i BIH, dok u Poreču igraju Hrvatska i Slovenija, a obje utakmice počinju u 15 sati.

Hrvatska : Češka  1:1 (1:1) Strijelci: 0:1 Cvernova (36), 1:1 Kalamiza (37).
Hrvatska: Bačić,Zlosa,Scurich,Moulton-Hercigonja,Joščak,Baban,Kolar,Landeka,Martić,Lojna,Kalamiza (još su igrale : šalek,Gaiser,Šundov,Valoušek,Stipančević,Bulut)
Češka:Zvelebilova,Odehnalova,Sedlačkova,Pincova,Bartonova,Pironkova,Vonkova,Divišova,Cahnvnova,Vyštejnova,Cvernova (još su igrale:Malinova,Pivonkova,Danihelkova)

Rusija : BIH  1:0 (1:0) Strijelac: 1:0 Terekhova (16)
Rusija:Todua,Petrova,Mashina,Savchenkova,Terekhova,Skotnikova,Medved,Tsybtovich,Korovkina,Morozova,Makarenka (još su igrali:Pozdeeva, Stepanenko,Sochneva)
BIH :Hodžić, Alma Hadžić,Nikolić,Aida Hadžić,Šeplija,Amira Spahić,Šabić,Alisa Spahić,L.Kuliš,Kadrić,Kršo (još su igrale:M.Kuliš,Omeradžić,Aleksić)

Facebook komentari