Hrvatska protiv Švedske osvojila prve bodove u Ligi nacija

HRVATSKA : ŠVEDSKA 2:1
Nakon gostovanja kod europskih i svjetskih prvaka, Hrvatska je prvu domaću utakmicu u novom izdanju Lige nacija odigrala u Zagrebu protiv Švedske te upisala prve bodove.

Hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila je svoju prvu pobjedu u ovogodišnjoj Ligi nacija, nadjačavši u neizvjesnoj utakmici nacionalnu selekciju Švedske.

Po zagrebačkoj kiši Brekalo je već u desetoj minuti poslao loptu u mrežu, no iz zaleđa, a potom su vratare Livakovića i Olsena testirali Modrić, Kuluševski i Vlašić. Perišić je silovito pucao preko vrata, a u 32. minuti Hrvatska je pronašla put do željenog cilja.

Modrić je oduzeo loptu na sredini terena, Perišić prošao po lijevoj strani i ubacio za Brekala, koji ostavlja loptu Vlašiću za precizan, prizeman udarac s desetak metara za 1:0.

Vlašić je prije odmora imao još jednu prigodu, a u drugom je poluvremenu Švedska zaigrala opasnije, a Livaković je ubrzo morao spašavati na gol-crti.

Uzvratili su Brekalo i Perišić, no oba se puta dobrim intervencijama istaknuo Olsen, ali gosti su u 66. minuti izjednačili - lijepom akcijom koju je neometano zaključio Berg.

Po ulasku Claessona, Šveđani su zatim bili bliže drugom pogotku, no hrvatska obrana i Livaković sačuvali su mrežu, da bi u 84. minuti - desetak minuta po svom ulasku s klupe - Kramarić iskoristio dugu loptu Ćalete-Cara i spretnost asistenta Perišića za drugi, pobjednosni hrvatski pogodak.

Francuska i Portugal sastaju se u kasnijem terminu, a Hrvatska će u srijedu ugostiti aktualne svjetske prvake Francuze, također na maksimirskom stadionu u Zagrebu.

Liga nacija, Skupina A3:

HRVATSKA - ŠVEDSKA 2:1 (1:0), Strijelci: 1:0 - Vlašić (32'), 1:1 - Berg (66'), 2:1 - Kramarić (84')

Hrvatska: Livaković, Melnjak (75' Kramarić), Ćaleta-Car, Lovren, Uremović, Brozović, Vlašić, Modrić, Kovačić (61' Pašalić), Perišić (85' Petković), Brekalo (74' Bradarić). Izbornik: Z. Dalić.

Švedska: Olsen, Lustig, Jansson, Lindelöf, Augustinsson, Kuluševski, K. Olsson, Ekdal (83' S. Larsson), Forsberg, Berg, Isak (65' Claesson). Izbornik: J. Andersson.

FRANCUSKA - PORTUGAL  0:0 (0:0)

Liga nacija, Skupina A3:

1. Portugal 7 (3)
2. Francuska 7 (3)
3. Hrvatska 3 (3)
4. Švedska 0 (3) 

(REX/IZVOR I FOTO HNS)

Facebook komentari