TUNA BURGER, HOT TUNA, FOLP KUS I CORNDELA....
Sinoć je u Medulinu, dan kasnije radi lošeg vremena, održan prvi ovogodišnji Hook and Cook. Ribarski je mulo napunilo i mlado i staro, u želji za kvalitetnom i nešto drugačijom gastro ponudom u Medulinu koji ovih dana, uobičajeno za srpanj, "puca po šavovima" od gostiju, ljudi i svijeta općenito.
U ponudi je bilo nekoliko jela: Tuna burger ( mediteranski tuna burger sa grilanom tikvicom i patliđanom, rajčicom i umakom sa mentom, osvježavajuća ljetna kombinacija kako bi tuna zablistala uz sezonsko povrće), potom Hot tuna ( tuna steak u obliku hot doga, sa pikantnom majonezom sa wasabijem i coleslaw salatom, zabavna fuzija s notom dalekog istoka), Folp kus ( cous cous meets folpe, karamelizirani i mladi luk, rikula uz još pokoji posebni sastojak čine ovu salatu od folpa malo drugačijom i jako zanimljivom) te Corndela ( srdela u kukuruznom tijestu, sa džemom od rajčice, inspirirana Američkom klasikom street fooda, corndogom).
Služilo se i pulsko craft pivo Gortan a sve je pripremala food blogerica Jelena Gortan.
Iako smo došli gladni, odustali smo od ove divne hrane, jer je zbog iznimnog interesa i mnoštva ljudi doista trebalo previše čekati; najprije u redu za bon te potom u redu za samu hranu.
Svi koji ste propustili, a i mi sami, Hook i cook ponovno možemo doživjeti u Medulinu još tri puta; 25. srpnja, te 8. i 18. kolovoza, ili pak u Fažani 14. srpnja i 14. kolovoza te Rovinju 21. srpnja i 11. kolovoza.
Odlična ideja, no staff bi se, zbog velikog broja publike, još malo trebao povećati. Puno uspjeha želimo!
(J. Vitasović)