Hoćemo li ove godine slaviti Praznik rada na otvorenom?

PROGNOZE SE NE MOGU DOGOVORITI
Bliži se vikend, a bliži se i proslava Praznika rada koja se tradicionalno obilježava na otvorenom. Vremenske prilike ovih dana ne obećavaju mnogo, hladnije je nego što bi trebalo biti u ovo doba godine, a na pomolu su i pljuskovi.
Danas je u Istri djelomice sunčano, ali i vrlo nestabilno vrijeme uz mjestimičnu kišu ili prolazni pljusak, a ne smijemo isključiti ni mogućnost grmljavine. Ipak, nestabilnije s pljuskovima je na Kvarneru. Puhat će slaba do umjerena bura i istočnjak, na otvorenom moru prolazno jugo. Dnevne temperature uglavnom između 16 i 19°C.

Petak malo blaže vrijeme s puno više sunca uz povremeno povećanu naoblaku s kojom lokalno ne smijemo isključiti mogućnost slabe kiše, ali prvenstveno u noći i ranim jutarnjim satima. Puhat će slaba, na poznatim lokalitetima umjerena bura, danju duž zapadne obale sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 7 do 13°C, dnevne između 14 i 18°C.

Ako želite vikend provesti na otvorenom, subota će biti povoljnija nego nedjelja kada će biti pretežno sunčano vrijeme, povremeno uz djelomičnu naoblaku visokog tipa. Samo rijetko u riječkom zaleđu moguća je pojava pljuskova. Puhat će slab vjetar promjenjivog tipa, ujutro bura, danu jugozapadnjak. Jutarnje temperature od 2 do 9°C, dnevne vrijednosti uglavnom između 17 i 20°C.

Teško je preciznije reći kakvo nas vrijeme očekuje u nedjelju obzirom da je nedjelja još daleko, a nestabilno vrijeme je općenito teško prognozirati. Kako sada stvari stoje, najvjerojatnije će nedjelja biti kišovita, ali ponavljamo, teško je sa sigurnošću prognozirati. Najtočnije će se znati dan ranije. U svakom slučaju, iskoristimo petak i subotu za boravak na otvorenom. (rex/foto: Dino Perkov)

Facebook komentari