Histria Pula: otvoren 3. Sajam zdravog života i ljepote

ZAJEDNIŠTVO STRUKOVNE ŠKOLE PULA I ZZJZ ISTARSKE ŽUPANIJE
3. Sajam zdravog života i ljepote, koji je ostvaren suradnjom Strukovne škole Pula i Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije danas je u hotelu Park Plaza Histria otvorio svoja vrata posjetiteljima. Svečanom otvorenju, uz domaćine ravnatelja Strukovne škole Pula Ivu Bebeka i ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo IŽ Aleksandra Stojanovića, nazočili su gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić u pratnji zamjenice Elene Puh Belci, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje sport i tehničku kulturu IŽ Patricija Percan te ostali uvaženi gosti, partneri i učenici škole.

Čestitke Strukovnoj školi i Zavodu na uspješno organiziranom sajmu koji promovira zdravlje i ljepotu uvodno je uputio gradonačelnik Pule. „Ova manifestacija je izvrsnu prilika za predstavljanje kreativnih djela nastalih rukom naših mladih ljudi, ali i raznih proizvoda vrijednih obrtnika“ poručio je Miletić nadodavši kako svi oni itekako imaju što za pokazati.

Stojanović je ovom prilikom poručio je kako Zavod provodi razne programe usmjere prema srednjoškolskoj populaciji. „Kroz razne aktivnosti i programe nastojimo ih motivirati na usvajanje zdravih životnih navika, a posebice zdrave prehrane“ istaknuo je Stojanović nadodavši kako je upravo stoga Zavod pokrenuo besplatno Savjetovališta za zdravu prehranu.

Zahvalu svima na pomoći oko organizacije Sajma koji je, uz učenike Strukovne škole, okupio brojne obrtnike, gospodarstvenike uputio je Bebek koji je u sklopu svog govora posebno naglasio važnost promocije strukovnog obrazovanja i zanimanja koja su, kako kaže, okosnica i temelj svakog uspješnog gospodarstva jedne zemlje.

Ova jednodnevna manifestacija predstavlja mjesto susreta i prezentacije zanimanja Strukovne škole, obrtnika, gospodarstvenika, organizacija aktivnih na području zdravstvenog turizma, wellness i spa industrije, ljepote, nutricionizma i proizvodnje eko hrane. Cilj Sajma je spajanje svih relevantnih sudionika iz područja ljepote i zdravlja te edukacija šire javnosti o proizvodima i uslugama koje postoje u tim sektorima. U sklopu sajma održat će se brojna predavanja, seminari i radionice, te prezentacija Savjetovališta za zdravu prehranu.

Sajam su podržali Istarska županija, Grad Pula, Obrtničke komore i HGK ŽK Pula te ostali partneri, a Pulapromet je, kao jedan od partnera na dan Sajma svim posjetiteljima omogućio besplatnu vožnju autobusom na liniji za Verudela.

(rex)

Facebook komentari