HISTRIA 2016 najavljuje 114 izlagača i 35 novih proizvoda

POSJETITE IZLOŽBU HRANE I PIĆA I 2. FORUM OBITELJSKOG SMJEŠTAJA ISTARSKE ŽUPANIJE
Najavljena je 23. Izložba hrane i pića Histria 2016 koja će se održati od 12. do 14. veljače u Domu hrvatskih branitelja u Puli u organizaciji HGK Županijske komore Pula.

'Riječ je o sajmu koji svojom kvalitetom proizvoda i brojem izlagača ima potencijal postati veliki regionalni sajam. Pred 23 godine smo krenuli kao pomoć malim proizvođačima od prehrambenih proizvoda i pića do suvenira i opreme. Mijenjali su se partneri i izlagači, a danas svi proizvođači na Histrii osobno predstavljaju svoje proizvode što je izuzetno kvalitetna dimenzija jer svaki proizvođač osobno garantira za proizvod. Zahvaljujući dobroj lokaciji i posjećenosti, svaki izlagač može dobiti potporu, kontakt s potrošačima i brzi feedback, sve to za skromni trošak nastupa na Histrii od 169 kuna po m2', rekla danas na konferenciji za medije Jasna Jaklin Majetić predsjednica Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Pula.

Ujedno je najavila i atraktivni 2. Forum obiteljskog smještaja Istarske županije koji će okupiti veliki broj iznajmljivača smještaja u turizmu, a kojeg organiziraju Zajednica obiteljskog turizma Istarske županije i Upravni odjel za turizam Istarske županije.

Histria je osim prodajne izložbe prehrambenih proizvoda prepoznatljive kvalitete, postala i mjesto okupljanja proizvođača iz cijele Hrvatske. Ove godine će nastupiti 114 izlagača, a 22 njih će predstaviti 35 novih proizvoda. Proizvođači novih proizvoda će nakon samog svečanog otvaranja sajma, u petak, 12. veljače dobiti priznanja – HISTRIA 2016 – novi proizvod.

Kako je najavila Gordana Klančić - Sorić stručni suradnik, posjetitelji će moći razgledati, kupiti i degustirati maslinova i bučina ulja, suhomesnate proizvode, proizvode od aronije, čokoladu, zdravu hranu, kupiti biljne čajeve, prirodnu kozmetiku i slične popularne artikle, neke od njih okrunjene prepoznatljivim certifikatima kvalitete.

Više o samom programu i edukativnim predavanjima ovogodišnje Histrie rekla je Sanja Bubonjić, stručni suradnik.
Tako je za prvi dan, petak najavila svečano otvaranje u 11 sati, nakon čega slijedi dodjela priznanja proizvođačima, te predstavljanje zaštite 'Pazinskog cukerančića'. Od 13 sati radionica 'Sweet as love' – Vili Radonić, Obrt VR Choco Art koja će se održavati sva tri dana. Osim predavanja o sudjelovanju na sajmovima, održati će se i 2. Forum obiteljskog smještaja Istarske županije. Izložba će trajati od 11 do 19 sati.

Drugi dan Histriu možete posjetiti od 10 do 19 sati, a obuhvatiti će još i Radionicu 'Detoksikacija za zdravlje i ljepotu' Vesne Thiele iz Vesna Naturals, predavanje o EU fondovima iz Strukovne grupe poslovnih savjetnika HGK ŽK Pula i članova Strukovne grupe, ujutro će se održati predavanje o 'Komunikaciji s kupcima' Sanje Gomuzak i Željke Bakmaz iz Heraklea d.o.o., a na kraju dana će Vesna Krajnović prezentirati knjigu 'Alergija na hranu – od stresa do sklada'.

Nedjelju posjetite sajam od 10 do 17 sati i uživajte u Prezentaciji 'Izrade domaćih tradicionalnih štruklji iz Jastrebarskog', Nade Gojuh, Obrt Torte i kolači Sunce. (Piše: Doris Floričić/Foto: Sanja Tkalčec)

Facebook komentari