Hadžić: Vlada nam je zavukla „šamarčinu“

PREDSTAVNIK GRADA PULE JE GLASAO KAO I RADNICI
Član stožera za obranu Uljanika Samir Hadžić nije krio razočarenje onim što se događalo na skupštini Uljanika. 

Kako se osjećate nakon svega, nakon ovog svojevrsnog cjelodnevnog igrokaza? 

Jako smo iscrpljeni, čitav smo dan zapeli na točki osam gdje smo mi kao radnici s punomoćima preko 650 radnika okušali izabrati svog člana NO, ne bi li preuzeli kontrolu nad svojim vlasništvom. Na žalost mi smo napustili sjednicu, jer je od pet mjesta izbran samo jedn član, To je bila jedna velika šamarčina Vlade radnicima jer su nas prozivali da smo si sami krivi jer nismo brinuli o svom vlasništvu, a sada kada smo se željeli „pobrinuti“ oni su bili suzdržani. Oni nisu podržali niti jednog kandidata ali nisu ni predložili nikoga, mi bi bilo podržali njihovog kandidata. Mi bi bili sretni da su oni predložili nekog svog kandidata jer to bi bila smjernica, mi smo i prije sjednice pokušavali razgovarati s njima no nismo dobili nikakav odgovor. Evo danas na kraju čitavog tog igrokaza, te tragedije da tako kažem mogu reći da je razočarenje veliko, ali to ne znači da odustajemo, što više prkos je još veći, boriti ćemo se dalje. 
 

S obzirom da je ministar Horvat na Novoj TV izjavio da je Grad Pula podržala Upravu, što nam možete reći o tome? 

Kako smo spremni kritizirati tako smo spremni reći istinu, danas je Grad Pula s tim svojim udjelima, ne znam koliko ih ima to se da provjeriti, Grad je poslao svog predstavnika koji je jasno i decidirano rekao „šta želite mi ćemo glasati“, tako su i glasali, podaci su javni, glasali kako smo i mi glasali i hvala im na tome. Tim su pokazali da su donekle dosljedni u onome što su govorili i to je to. 

Zašto su o vama državne tvrtke, pa Splitska banka, Adris bili suzdržani? 

A to ćete definitivno pitati njih, a to ćemo ih i mi pitati, tražiti ćemo objašnjenje. Tražili smo suradnju, a ovo je možda i svojevrsna poruka svima nama. 
(RENATA ŠIMIĆ/NMF)  

Facebook komentari