Guštanje u enogastronomskim proizvodima iz Hrvatske, Italije i Slovenije

CHE GUSTO! WINE, BEER AND FOOD FESTIVAL U NOVIGRADU
Više od 40 renomiranih proizvođača vina, piva i prehrambenih proizvoda iz Hrvatske, Italije i Slovenije okupit će se u Novigradu u četvrtak, 25. srpnja, kako bi vam omogućili jedinstvenu degustaciju dobrih pića i hrane koja spaja ove tri susjedne države.

Već četvrtu godinu manifestacija CHE GUSTO, nastala na inicijativu Udruge Slow Food Istria,  Zajednice Talijana Novigrad i Sergia Nesicha, promiče visokokvalitetnu enogastronomsku ponudu i tradicionalne proizvode dajući mogućnost proizvođačima da se predstave gurmanima, pravim poznavateljima i ljubiteljima dobre hrane i pića te potencijalnim poslovnim partnerima.

Posjetitelji će tijekom večeri imati priliku uživati u rijetkim i priznatim talijanskim vinima iz regija Toscana, Marche, Campania i Piemonte te u najboljim bijelim vinima iz regije Collio, koju će predstaviti Enoteca Cormons.

Slovensku vinsku izvrsnost predstavit će proizvođači iz regija Primorska, Vipavska Dolina i Kras.

Bit će prisutni najbolji hrvatski vinari koji su doprinijeli tome da Istra postane poznata po velikom broju vrhunskih vina. Osim s vinima, Istra će se istaknuti i s craft pivom te destilatima.

Što se tiče hrane, predstavit će se sirevi, meso, suhomesnati proizvodi, ekstra djevičansko maslinovo ulje i kolači iz Istre, Slavonije i talijanskih regija Friuli Venezia Giulia i Emilia Romagna.

Neće nedostajati ni kulturni aspekt manifestacije. Delegacija Circolo Istria iz Trsta predstavit će i promovirati knjige o aktivnostima te istarske zajednice koja njeguje bogatu povijest i materijalnu baštinu ovih područja.

Za vrijeme ovog susreta bit će moguće učlaniti se u udrugu Slow Food Istria.

Manifestacija CHE GUSTO održat će se u četvrtak, 25. srpnja 2019., od 19 do 24 sata, u ugodnom atriju ispred Zajednice Talijana Novigrad, Mlinska ulica – Via del Mulino 4/B.

(REX)

Facebook komentari