Uhićen Bojan Dragičević, bjegunac iz pulskog zatvora

DRAGIČEVIĆ JE UHIĆEN U NOVOM SADU, A IZ ZATVORA U PULI JE POBJEGAO 22.8.2014.
Bojan Dragičević je za pljačku dvije banke u Šibeniku 2005., osuđen na četiri godine i dva mjeseca, a u bijegu je bio do 2012., kad je uhićen u BiH i izručen Hrvatskoj.

No tada je uspio čak dva puta pobjeći iz zatvora, prvi put iz Lepoglave, ali su ga uhvatili, da bi drugi put pobjegao iz pulskog zatvora 22. kolovoza 2014. i od tada mu se gubio svaki trag.

Iz zatvora u Puli je pobjegao za vrijeme šetnje u zatvorskom krugu, iako je bio u pratnji pravosudne policajke i dvoje vježbenika. Oko 16 sati zatražio je dva vježbenika (pravosudna policajca početnika) da ga vrate u ćeliju, ali im je u sekundi nestao, preskočivši zid visok oko četiri metra. Pravosudna policajka, je zapucala triput u zrak i dvaput prema njemu, ali ga nije pogodila.

Odmah nakon bijega za Bojanom Dragičevićem je raspisana tjeralica, ali je on unatoč velikoj potrazi uspio pobjeći.

Od 2014. godine aktivno se tragalo za njim, da bi nakon pet gopdina bijega, Odjel za ciljane potrage i precizno lociranje Ministarstva unutarnjih poslova RH (FAST tim Hrvatska) u suradnji s FAST jedinicom Republike Srbije i Policijskom upravom Novi Sad uspio Bojana Dragičevića napokon locirati, te je on uhićen u četvrtak na području Novog Sada.

Bojan Dragičević se nalazio na European most wanted listi od 2016. godine, odnosno od samog početka lansiranja liste, na kojoj su objavljeni najtraženiji bjegunci Europe, s obzirom da se radilo o izrazito opasnom i nasilnom bjeguncu.

(foto Mup i eumostwanted.eu)

Facebook komentari