Gradska knjižnica pruža najosnovnije usluge uz epidemiološke mjere-VIDEO

DVOKRATNO RADNO VRIJEME: OD 9 DO 12, TE OD 13 DO 17 SATI
Sukladno odluci Vlade RH Središnja knjižnica se za korisnike otvarila 27. travnja 2020. uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera te Smjernica za rad s korisnicima i građom u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula. Pružaju se samo najosnovnije knjižnične usluge, i to prema prilagođenom radnom vremenu. Radno vrijeme Središnje knjižnice od ponedjeljka do petka bit će dvokratno, od 9 do 12 sati i od 13 do 17 sati. Subotom će Knjižnica biti otvorena od 9 do 13 sati.

Posjetili smo Gradsku knjižnicu i čitaonicu, te smo u razgovoru s ravnateljicom Nelom Načinović saznali kako je protekao prvi radni dan nakon zatvaranja, kako će se odvijati rad knjižnice te što korisnici trebaju znati prije samog posjeta.

Podsjećamo, da bi se ubrzao postupak posudbe i smanjilo zadržavanje unutar prostora Knjižnice, mole se korisnici da unaprijed zatraže građu koju žele posuditi e-poštom: posudba@gkc-pula.hr
ili telefonski:

za dječju literaturu i knjige za mlade 052/300 405
za beletristiku i građu na stranim jezicima 052/300 406
za publicistiku, stručna i znanstvena djela 052/ 300 408

Zatražena građa moći će se preuzeti uz predočenje članske iskaznice ili osobnog identifikacijskog dokumenta. U vrijeme kada je knjižnica zatvorena preporuča se da se za vraćanje knjiga koristiti knjigomat pokraj ulaza u Središnju knjižnicu. Sva građa koja je u privremenoj karanteni neće se moći posuditi.  Zahtjevi za tematska pretraživanja i druge referalne informacije za studijski rad mogu se zatražiti putem e-pošte opceznanstveni@gkc-pula.hr. Za zahtjevnije teme potrebno je koristiti obrazac za tematsko pretraživanje.

Gradska knjižnica i čitaonica Pula zahvaljuje svim članovima i korisnicima na razumijevanju te moli i dalje za strpljenje te poštivanje svih obveznih i predloženih mjera da bismo sačuvali vlastito i tuđe zdravlje te odgovornim ponašanjem pridonijeli zaustavljanju širenja koronavirusa.

(rex)

Video vezan uz članak

Facebook komentari